Ifjúsággal foglalkozó szervezetek találkoztak

0
539
Fotók: FIF

A Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség (FIF) szervezésében idén is megrendezték az ifjúsággal foglalkozó szervezetek találkozóját június 13-án a szelterszfürdői Boldog Özséb Ifjúsági Házban, amelyen összesen tizenegy szervezet képviseltette magát az ifjúsági munkában járatos, képzett munkatársai által.

A FIF fontosnak tartja és feladatának tekinti, hogy minden évben alkalmat és egyfajta fórumot teremtsen a párbeszédre, kérdésekre, a találkozásra az ifjúsággal foglalkozó szervezetek munkatársai között, hiszen meggyőződése, hogy a problémák, dilemmák gyakran hasonlóak, és esetenként egymást segítve könnyebben is megoldhatóak, az öröm, a siker pedig még nagyobb, ha van kivel megosztani.

A keddi találkozón a FIF munkatársai és udvarhelyi kerületi lelkésze mellett a Caritas, a Főegyházmegyei Családpasztorációs Iroda, a kolozsvári Katolikus Egyetemi Lelkészség, a Keresztirány, a Családpásztor Evangelizációs Szolgálat, a Kaleidoscope Egyesület, a Szent Gellért Alapítvány, a Szociális Testvérek Társasága, a Máltai Szeretetszolgálat és a Romániai Magyar Cserkészszövetség képviselői vettek részt. A találkozó első részében arról beszélgettünk ismerkedés gyanánt is, hogy aktuálisan mi foglalkoztatja a szervezeteket, mire készülnek, majd próbáltunk ötleteket gyűjteni arra vonatkozóan, hogy mi minden segítené a munkájukat. Ebéd után egy ifjúsági konferencia megszervezésének lehetőségeit és körülményeit fontoltuk meg, és mivel láttuk ennek szükségét és létjogosultságát, még az idei év folyamára kitűztük megrendezését. Nem titkolt szándéka volt ugyanakkor a találkozónak, hogy a szervezetek között elinduljon egy kapcsolatteremtés és -építés, párbeszéd, ami a szünetekben, ebéd közben kötetlen, jó hangulatban meg is valósult.

A kiértékelő beszélgetésben elhangzottak szerint fontosak az ilyen találkozási lehetőségek, hiszen mindenkinek segít, ha hallunk egymásról, főképp abban, hogy ne konkurenciaként, hanem munkatársakként, egymás támogatóiként tudjunk gondolni a többi szervezetre, hiszen ugyanazon cél érdekében, mindannyian a fiatalokért dolgozunk.

Forrás: Lázár Annamária/FIF