XXII. Kárpát-medencei Háló tábor Ágotafalván

0
940

A Háló Közösségfejlesztő Katolikus Egyesület augusztus 13-19. között tartja meg nyári nagytáborát a Szeged-Csanádi Egyházmegyéhez tartozó Ágotafalván, ahová a Kárpát-medence minden régiójából várnak résztvevőket. Az idei tábor témája: Isten és az öt szeretetnyelv.

Az idei tábor szervezői az erdélyi Hálós csapat, akik egy bibliai idézetet választottak a tábor mottójának: „Az az én parancsolatom, hogy úgy szeressétek egymást, ahogyan én szerettelek titeket” (Jn 15,12). A tábor szervezői szeretettel készülnek egy tartalmas, színvonalas, önismeretet is gyarapító közösségi táborra, ahol minden korosztály jól érezheti magát. A tini és az ifi korosztálynak külön altábor lesz.

A tábor fő témája a Gary Chapman író, párkapcsolati szakértő, házassági tanácsadó és lelkész által kidolgozott öt szeretetnyelv megismerése, feldolgozása. Gary Chapman sok embernek tette boldogabbá, elviselhetőbbé, gördülékenyebbé és szeretetteljesebbé nemcsak a kommunikációját, hanem a kapcsolatait is. A tábor résztvevői arra az izgalmas kérdésre is keresni fogják a válaszokat, hogyan használhatnánk istenkapcsolatunkban az öt szeretetnyelvet.

A programban számítani lehet előadásokra, kiscsoportos beszélgetésekre, szabadtéri szentmisékre, önismeretre, kézműves foglalkozásokra, sok énekre és játékra, sporttevékenységekre, kulturális programokra, gasztroestre és még nagyon sok meglepetésre. A délelőtti és délutáni kötött programok ideje alatt külön programot szerveznek az ovis és a gyerek altábor résztvevőinek. Háromévnél kisebb gyerekekkel érkezők számára a baba-mama-papa kiscsoportot ajánlják.

A felnőtt altáborba jelentkezők az alábbi kiscsoportok közül választhatnak: mese csoport Szeibert András, a Háló Mozgalom egyik alapítójának vezetésével; Kett-módszeres kiscsoportban a tábor napi témáját ennek a pedagógiai módszernek a segítségével dolgozzák fel; bibliodráma kiscsoport; zarándok vagy szemlélődő kiscsoportban sétával, gyaloglással egybekötött foglalkozásra lehet számítani; a szokásos beszélgető kiscsoport; senior kiscsoport mindazon szépkorú felnőtteknek, akik szeretnének kifejezetten a saját korosztályukkal egy csoportban lenni és beszélgetni; baba-mama-papa kiscsoport azoknak, akik kisgyermekükkel együtt vesznek részt a beszélgetésekben.

A nyitó szentmisét Jávorka Lajos, a Fokoláré Mozgalom tagja és papja mutatja be. A hét folyamán előadásokat és szentmisét tart még Serfőző Levente, Várszegi Asztrik, Felföldi László pécsi megyéspüspök, Hortobágyi T. Cirill pannonhalmi főapát, illetve Szocska Antal Ábel nyíregyházi megyés püspök. Továbbá olyan családos előadókat hallgathatnak a felnőtt táborlakók, mint Kopacz Zsuzsa és Zoltán, Thuróczy Eszter és György, Halmai Ágnes és Tibor, Jakab Mihaela és László, Dabcs Katalin és György, Simon Zoltán és Krisztina. A programban többek között lesz versműhely Tóth Péter Lóránddal, közös keresztút és dicsőítés Csiszér Lászlóval, különböző alternatív programok (könyvbemutató, színjátszás, kirándulás).

A szervezők június 30-ig várják a bejelentkezéseket. Az űrlap megtalálható a halo.hu honlapon és a Facebook-oldalon. A bejelentkezettek a pontos tudnivalókról a tábor előtt részletes információkat kapnak.

Az erdélyi Hálósok közül a Sepsiszentgyörgyön lakó Péter Szabolcs évek óta visszajáró résztvevője a Hálós nagytáboroknak, aki következőképpen beszél megélt élményeiről és tapasztalatairól:
„Az első Kárpát-medencei Hálós táborom még 2008-ban volt Tatán, egy gyönyörű tó partján, a tábor előtt kevés Hálós embert ismertem. Aztán egyszer csak kinyílt számomra a Kárpát-medence, mint egy virágzó rózsa, most már minden részében vannak ismerőseim, barátaim, emlékeim. 2019-ben nagy élmény volt visszatérni első Hálós táborom helyszínére, Tatára, de ide már a feleségemmel együtt érkeztem. A következő táborban, Békés-Dánfokra már az akkor másfél éves lányomat is magunkkal vittük. Idén már négyen, 2 gyermekemmel és a feleségemmel készülünk a Kárpát-medencei Hálós nagycsaládom tagjaival találkozni. A Háló táborban tapasztalhatjuk meg leginkább a Kárpát-medenceiséget és azt, hogy összetartozunk, egy nemzet részei vagyunk, családtagok vagyunk. Gyere el te is, légy részese a Kárpát-medencei Hálós nagycsaládunknak!”

Józsa Zsuzsanna