Gaudeamus igitur!

Ballagási körkép katolikus iskoláinkból

0
693
Fotó: Kovács Mihály Levente Facebook-oldala

Elballagtak katolikus középiskoláink végzős diákjai. Alábbi összeállításunkkal kívánunk számukra sok sikert az érettségin, és Isten áldását kérjük életükre, terveikre. A Vasárnap hetilap június 18-ai számában bővebb beszámolókat olvashatnak mindenik rendezvényről.

Árpád-házi Szent Erzsébet Római Katolikus Líceum, Gyimesfelsőlok

A gyimesi középiskolában a végzősök május 31-én ballagtak el. 9 órától lovas felvonulás volt, 10 óra 30 perctől kezdődött az ünnepi szentmise, amelynek főcelebránsa Kerekes László segédpüspök volt. Ezt követte 12 órától a ballagási ünnepség. (Kalányos Ottó felvételei)

Gerhardinum, Temesvár

A Bánság fővárosában a katolikus líceum végzősei május 31-én, szerdán ballagtak. Az ünnepség 9.30 órakor kezdődött a líceumban, a temesvári Szent György-székesegyházban 11 órakor szentmise keretében búcsúztak a növendékek. A liturgia főcelebránsa Pál József Csaba megyés püspök. (Fotó: az iskola Facebook-oldala)

Gróf Majláth Gusztáv Károly Római Katolikus Teológiai Líceum, Gyulafehérvár

Hám János Római Katolikus Líceum, Szatmárnémeti

A szatmári líceum végzősei május 31-én, szerdán mondtak búcsút iskolájuknak. A 11 órakor kezdődő ünnepséget a székesegyházban tartották. A szentmisét Schönberger Jenő püspök celebrálta.

Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum, Nagykároly

A nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceumban június elsejen délelőtt 47 diák búcsúzott az iskolától. A ballagás napján osztályfőnöki órával vette kezdetét a búcsúztató ünnepség, aztán a XI. osztályosok búcsúztatták a végzősőket. Az ünnepi hálaadó szentmise, amelyet Schönberger Jenő megyésnpüspök celebrált, 11 órakor kezdődött a Kalazanci Szt. József templomban. (Fotó: Nagykárolyi Anziksz)

II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceum, Marosvásárhely (a Bolyai-líceum reszeként)

Pénteken, június 2-án ballagtak a hányatott sorsú intézmény diákjai. A Bolyai tagintézménye 14 órától Te Deumon vett részt a Keresztelő Szent János-plébániatemplomban, onnan az iskolazászló alatt, az iskolacsengő hangjától kísérve a három végzős osztály a Vársétányon felballagott az iskolához, osziórán vett részt, majd az iskolaudvaron volt az ünnepség. 

Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium, Csíkszereda

A csíkszeredai gimnáziumból június 3-án ballagott el 91 végzős. Az osztályfőnöki órák után a kegytemplomba vonultak, ahol az ünnepi szentmisét Tamás József ny. érsek celebrálta.

Szent László Római Katolikus Líceum, Nagyvárad

A nagyváradi katolikus líceum végzősei június 2-án ballagtak el. A váradi székesegyházban a szentmise 11 órakor kezdődött, majd azt követte az iskola ünnepi műsora. (Fotók: az iskola Facebook-oldala)

MEGOSZTÁS