Lelkinap Gyergyóalfaluban

0
931

A közösségi életünk megújítása, a vallásos és imaélet személyesebbé tétele a célja annak, hogy a marosvásárhelyi jezsuiták és munkatársaik meghívást kapnak közösségekhez egy-egy lelkinap tartására.

Így került sor a gyergyóalfalvi római katolikus plébánia és a Kiáltó Kövek Egyesülete szervezésében a közösségi napunkra április 29-én, szombaton Gyergyóalfaluban. Az esemény helyszíne a Guszti kertben található Mikó-kúria impozáns épülete volt.

A lelkigyakorlatot P. Jakabos Barnabás SJ, a marosvásárhelyi jezsuita közösség vezetője és munkatársa, Pataki Zsuzsa Emőke tartotta. A szervezők nagy örömére közel ötven résztvevő volt jelen. Az egyházközség (Gyergyóalfalu és Borzont) számos tagja és a szomszédos településekről idelátogatók együtt fordították szívüket és értelmüket Isten felé.

A lelki nap során szó volt az Isten és ember közötti bizalmi kapcsolat elmélyítéséről, körbejártuk a szent gyónással kapcsolatos tapasztalatainkat és tudásunkat, kérdésként merült fel az Isten akaratának keresése és megtalálásának módja. A közös ebédet követően – amelynek az alfalvi Szociális Központ adott otthont –, a megbocsátás és kiengesztelődés került középpontba, melynek kapcsán konkrét támpontokkal gazdagodhattak a résztvevők, hiszen keresztény életünk bölcsessége képessé tesz a kiengesztelődésre.

Az esti kiértékelőn többen megfogalmazták, hogy egyénileg és közösségileg tenni szeretnének a kiengesztelődésért, ugyanakkor kifejezték a program folytatása iránti igényüket. A lelkigyakorlat közös ifjúsági szentmisével zárult, melyet a lelkigyakorlat vezetője és az egyházközség plébánosa, Borka Ernő mutattak be.

Mindent Isten nagyobb dicsőségére!

Kiáltó Kövek Egyesülete, Pataki Zsuzsa Emőke, P. Jakabos Barnabás SJ

MEGOSZTÁS