Szemléletformáló családpasztorációs alapképzés

0
559

Erdélyben is elindult a családpasztorációs szemléletformáló és gyakorlati alapképzés a Gyulafehérvári Főegyházmegyei Családpasztoráció szervezésében.

Az első képzési modult április 21-22-én önismeret témában dr. Fleisz Kinga pszichológus vezetésével rendezték meg, aki Szatmárnémetiből utazott Marosvásárhelyre. A péntek délutántól szombat délutánig tartó alkalomnak, amely az Erasmus+ program keretében valósulhatott meg, a remeteszegi Szent Család közösségi ház adott otthont.

Szemelvények a résztvevők beszámolóiból

„Tetszett az előadás mód, hogy úgy hallhattam számomra új dolgokról, hogy közben kérdezhettünk, elmélyülhettek a hallottak, példával még érthetőbbé vált számomra! Megerősítő, bátorító volt, úgy rátekinteni házastársi kapcsolatunkra, saját életemre, krízis helyzetekre hogy Isten valami újat cselekedett ezek által, és hogy Isten mindig a legjobbat fogja kihozni a legnehezebb pillanataimból is, ha benne maradok, ez örömmel, reménnyel tölt el! Hálás vagyok Istennek, a családpasztorációnak, hogy része lehetünk ennek a képzésnek házaspárként, és hogy ezáltal erősödhet a saját kapcsolatunk, másokkal való kapcsolataink, és bízunk benne, hogy mások számára lehetünk mi is olyan példa, és segítő társ, akik fényt adnak tovább, magot ültetnek, és Isten országa még inkább érezhető lesz a földön!” (B. K., Gyergyószentmiklós)
„Lendület, lelkesedés, nyitottság és hála van bennem a képzés első modulja után. Öröm volt számomra az a nyitottság, bizalom amit tapasztaltam a jelenlévők és a tréner részéről is. Sokat tanultam ezen a hétvégén önmagamról is, a házastársi kapcsolatunkról is. Vágy és döntés van bennem, hogy ezeket éljem, felelősen használjam azt a tudást amit kaptam, azokat a felismeréseket.” (G. Cs., Marosvásárhely)
„Összességében értékelve a hétvégét, csak azt tudom mondani, hogy, teljesen feltöltő volt, lelkileg nagyon megdolgozott, a felismerésekről péntek éjjel 2-ig beszéltünk. Az előadások alatt csodáltam az előadót, mennyre szabadon beszélt, mennyire tisztán átlátja a családok helyzetét. Ami nagyon fontos még, hogy új emberekkel találkoztunk, nagyon nyitottak voltak felénk, sok dolgot meséltek ami náluk már rég működik! Példaértékű! Segítségüket szívesen felajánlották, hogy eljönnek hozzánk és tanúságot tesznek, hogy lehet Istennel megélni a hétköznapokat! Örvendek, hogy zenélhettem, örömet szerezhettem a résztvevőknek. Nagyon várom a júniusi találkozót! Addig is Isten óvjon mindannyiunkat!” (Sz. Cs., Székelykeresztúr)

A képzés júniusban a házasságról, családról szóló egyházi tanitással, júliusban a családpasztoráció gyakorlati területeit érintő műhelymunkákkal, szeptemberben az életvédelem témájával folytatódik. A júniusi és szeptemberi alkalmat szeretnénk nyitottá tenni más érdeklődők számára is, ennek részleteiről a csalad.ro oldalon és a családpasztoráció Facebook oldalán lehet majd tájékozódni.

Török Bernadett
a családiroda munkatársa

MEGOSZTÁS