Készülünk Ferenc pápa budapesti látogatására: a kolozsvári diákok már megérkeztek Budapestre

1
731

Az Erdélyből a Ferenc pápával való találkozásra érkezők közt ott vannak a kolozsvári egyetemi lelkészség (KEL) diákjai Molnár Lehel piarista egyetemi lelkész és Lengyelfi Emőke pasztorálasszisztens vezetésével, valamint a Báthory István Elméleti Líceum diákküldöttsége Schuller Hajnal igazgató és Szilágyi Judit aligazgató vezetésével.

A kolozsvári Báthory István Elméleti Líceum diákküldöttsége három tanárral már Budapesten várja a ma délutáni találkozást a pápával. A küldöttség egyik tagja, Rancea Alex elmondta, számukra egyedi esemény, lehetőség ez, a csíksomlyói pápai misén nem vehettek részt, így első találkozásuk lesz Ferenc pápával, amire nagy örömmel készülnek.

Schuller Hajnal igazgató portálunknak elmondta: ,,diákjaink részt vettek a tegnapi Piarista Ifjúsági Találkozón, ma találkozunk a pápával. Diákjaink a pápalátogatás alkalmából Budapesten zajló Piarista Ifjúsági Találkozóba is bekapcsolódhattak, amit a Piarista Rend Magyar Tartománya szervezett! Köszönjük az egyedi élményt Molnár Lehel piarista szerzetesnek!”

Az úgynevezett pápa-PIT 150 fővel tegnap zajlott, a pápalátogatás hétvégéjén tartott piarista ifjúsági találkozón a Kárpát-medence-szerte a magyarországi piarista iskolákból érkeztek fiatalok, hogy találkozzanak egymással és Ferenc pápával, hozzájuk csatlakoztak a Kolozsvárról, valamint Nagykárolyból érkezett diákok, akik egykori piarista iskolákból, az úgynevezett utódiskolákból érkeztek.

Molnár Lehel piarista, aki ősszel kezdte kolozsvári szolgálatát egyetemi lelkészként a kincses városban, egyetemista és iskolás csoportot egyaránt szervezett és vezet a budapesti pápalátogatásra, hiszen ,,Ferenc pápával találkozni olyan lehetőség, amit nem akartunk kihagyni sem az egyetemisták, sem a Báthory Líceum diáksága számára”.

A zarándoklat lehetőség közelebb kerülni a jó Istenhez, Ferenc pápához, valamint egymáshoz és önmagunkhoz is.

1 HOZZÁSZÓLÁS