Keresik a segítségnyújtás leghatékonyabb módszereit az egyre növekvő igények közepette

0
320

A Romániai Caritas Konföderáció éves ülését ezúttal Nagyváradon szervezték meg, április 25-én, kedden délután vette kezdetét. Az ország összes római és görögkatolikus egyházmegyéje képviseltette magát.

A megbeszélésen jelen volt Böcskei László római katolikus és Virgil Bercea görögkatolikus püspök. Alkalmuk volt az elhangzott beszámolókból megismerni a helyi intézmények tevékenységét, kihívásaikat és folyamatban lévő projektjeiket.

A főpásztorok elismerésüket fejezték ki, kiemelve az alkalmazottak és az önkéntesek sokszor emberfeletti szolgálatának fontosságát.
Böcskei László hangsúlyozta, hogy a feltámadás örömét a feltámadás cselekedetei kell kövessék, ami manapság különösen az egymásra figyelésben kell megnyilvánuljon. A Caritas és a helyi közösségek közötti kapcsolatot erősíteni kell, hogy a szeretetszolgálat ne csak intézményes formában váljon megtapasztalhatóvá a világ számára. Keresztény küldetésünkhöz tartozik, hogy az egyre növekvő igények közepette megtaláljuk a segítségnyújtás leghatékonyabb módszereit, mélyítsük a már létező kapcsolatokat, és bátran keressük az új pályázati lehetőségeket, erőforrásokat tevékenységi körünk bővítéséhez – emelte ki a főpásztor.

Forrás: nagyváradi egyházmegye

Fotó: Caritas Carreer