A Szent Péter tér húsvéti virágdíszítése

0
588

Húsvét megünneplésére és Krisztus feltámadása örömének kifejezésére a Szent Péter-teret virágoskertté alakítják. Hollandiából érkező több mint 35 000 virág és növény borítja majd a vatikáni bazilika előterét – adja hírül a Kormányzóság közleménye.

A virágdíszeket a Kormányzóság Infrastrukturális és Szolgáltatási Igazgatósága Kert- és Környezetvédelmi Szolgálatának munkatársai készítik el Daniela Canu virágdíszítés tervező közreműködésével. A holland virágdíszítők és virágkötők munkájába bekapcsolódnak a szlovéniai Naklo biotechnológia virágkötő szakemberei is. Nagypénteken egész nap együtt dolgoznak majd azon, hogy másnapra elkészítsék a feltámadás megünneplésének méltó környezetét.
Nem is csak húsvét ünnepére, hanem az egész nagyhétre virágból készített kompozíciókkal díszítik fel a Szent Péter-teret. A kivitelezésről a Vatikán Városállam Kormányzóságának belső dolgozói gondoskodnak, együttműködve azokkal a holland szakemberekkel, akik a növényeket és virágokat kísérve érkeztek az Örök Városba.

A római Flora Holland virágkertészeti nagykereskedelmi vállalat kölcsönadja azokat a nagyméretű olajfáit, melyeket Szent Péter és Pál apostolok szobrainak közelében, a bazilika előterére felvezető emelkedő két oldalán és a tér közepén álló obeliszk lábánál helyeznek el.

Forrás: Vatican News

MEGOSZTÁS