Ifjúsági segélyakció Lugoson

0
503
Fotók: A temesvári egyházmegye honlapja

A rászorulókra gondolva a lugosi római katolikus plébánia ifjúsági csoportja a nagyböjt kezdetén élelmiszergyűjtési akciót indított, megszólítva a plébániai közösség minden tagját. Az ifjúsági akciót Wonerth László lugosi plébános is teljes szívvel támogatta.

Az élelmiszerhiány az egyik legnagyobb megpróbáltatás ezekben az időkben, különösen a hátrányos helyzetű emberek számára, és néhányan a betegség terhe mellett a mindennapi megélhetés gondját is cipelik.

Ennek megfelelően a fiatalok minden vasárnap több kosárnyi élelmiszert gyűjtöttek össze, majd nagyjából azonos tartalmú dobozokba és szatyrokba válogatták őket, hogy a rászorulóknak minél többféle alapvető élelmiszerrel segítsenek.

Az ifjúsági csoport koordinátora, Lisi Francisc gyakorlati éven lévő teológiai hallgató kíséretében a fiatalok március 30-án, csütörtökön, tíz rászoruló személyt/családot látogattak meg, akik közül néhányan krónikus betegségben szenvedtek vagy ágyhoz kötöttek. A fiatalok a felajánlott anyagi segítséggel együtt áldott húsvéti ünnepeket kívántak a felkeresett családoknak.

Forrás: Thabitta Kozilek/A temesvári egyházmegye honlapja