Ferenc pápa visszatért a Vatikánba

0
405
Fotó: Vatican News

Ferenc pápát szombat reggel hazaengedték a római Gemelli-kórházból, miután fertőző hörghurut miatt szerdán kórházba került – adta hírül a szentszéki közlemény alapján a Magyar Kurír. A kórházat elhagyva Ferenc pápa rövid időre megállt autójával, hogy üdvözölje a jelenlévőket, és egy pillanatra megállt, hogy megöleljen és imádkozzon egy házaspárral, akik az éjszaka folyamán elvesztették lányukat. Ezt követően első útja a Szűzanyához vezetett.

Az alábbiakban Matteo Bruni, a szentszéki sajtószolgálat igazgatója április 1-jén kiadott közleményeit olvashatják. „Ma, április 1-jén, szombaton reggel Ferenc pápát kiengedték a római Gemelli-klinikáról. Mielőtt elhagyta az intézményt, a szentatya üdvözölte a Szent Szív Katolikus Egyetem (Università Cattolica del Sacro Cuore; az egyetem oktatókorháza a Gemelli-klinika – a szerk.) rektorát, Franco Anellit, valamint legközelebbi munkatársait, a klinika főigazgatóját, Marco Elefantit, a katolikus egyetem általános egyházi asszisztensét, Claudio Giuliodorit, valamint az orvosokat és az egészségügyi dolgozók csapatát, akik ezekben a napokban segítették a gyógyulását.”

Matteo Bruni az újságíróknak elmondta: „A klinikáról távozva Ferenc pápa kiszállt az autóból, és üdvözölte a jelenlévőket. Megölelt egy szülőpárt, akik tegnap este vesztették el a lányukat, és megállt velük imádkozni.”

A szentszéki sajtószolgálat igazgatója azt is elmondta: „Miután elhagyta a Gemelli-klinikát, Ferenc pápa ma reggel a Santa Maria Maggiore-bazilikába ment. A Salus Populi Romani Mária-ikon előtt imádságban a Szűzanyára bízta a gyermekeket, akikkel tegnap találkozott a kórház gyermekonkológiai és gyermekidegsebészeti osztályán, minden beteget, a betegségek miatt szenvedőket, valamint azokat, akik a szeretteik elvesztése miatt szenvednek.”

A Szentszék Sajtótermének igazgatója korábban már megerősítette, hogy „mivel várhatóan szombaton elhagyja a kórházat, Ferenc pápa várhatóan vasárnap jelen lesz a Szent Péter téren virágvasárnap, az Úr szenvedésének szentmiséjén”.

Ferenc pápa pénteken délután meglátogatta a Gemelli-kórház gyermekonkológiai osztályán ápolt gyerekeket, és rózsafüzért, csokitojásokat és könyveket vitt nekik. A mintegy félórás látogatás során a pápa kiszolgáltatta a keresztség szentségét egy Miguel Angel nevű, mindössze néhány hetes csecsemőnek. A látogatást követően visszatért a kórházi lakosztályába.