Művészeti pályázatot hirdet a Caritas az esélyegyenlőség témájában

0
506

Mit jelent az esélyegyenlőség? – ezt jeleníthetik meg a tizennégy év feletti udvarhelyszéki diákok a Caritas pályázati felhívására, amit a Caritas Közösségépítők konferenciája alkalmából hirdet meg. A pályamunkákat április 20-ig kell elküldeni a lennebb jelzet e-mail-címre. A kiválasztott munkákat április 27-én állítják ki. Alább a felhívás szövegét olvashatják.

Mondd el a saját nyelveden! Mesélj szavakkal, verssel, haikuval, akár egysoros mondattal, bármilyen anyaggal, festékkel vagy technikával, használj bármit, hogy kimondd a benned élő gondolatokat. Alkoss a következő témában: mi az  esélyegyenlőség számodra, a világ számára, mondd el a benned élő történeteket. Hallasd a hangod magadért és azokért, akiknek nincs esélyük rá. Légy te a hang!

Nevezz! Használd fel régi munkáidat vagy készíts újat, akár több munkával is jelentkezhetsz. Munkáid legyenek kifejezőek, akár drasztikusak. Írj mellé egy pár szavas vagy mondatos, lényegretörő gondolatot. Használd fel mindazt, ami körülvesz, mindazt, ami benned ég, lobbants szikrát. Szólalj fel magadért és mások helyett, hogy milyen, amikor megfosztanak az esélyektől? Milyen átélni? Félni? Láncokkal élni? Milyen lehet a világ, ha nem ítélnek el, ha esélyt kapunk élni és nem csak létezni? Miért hátráltat a nem, a vallás, a származás? Miért veszik el az álmaid? Miért kell hátrébb állj a rajtvonalnál? Miért az ítél meg, amit nem te választasz, ami nem te vagy? Közelítsd meg bármilyen szempontból a témát.

Légy te a kérdés, a válasz, amely felnyitja a szemeket, mindenkiért, akit igazságtalanul különböztetnek meg.

Mondd ki!

Magadért! Másokért! Mindenkiért!

A pályázatra tizennégy év feletti udvarhelyszéki diákok nevezhetnek, a pályamunkákról készült fotókat vagy felvételeket kérjük e-mailen elküldeni az event@caritas-ab.ro címre, legkésőbb április 20-ig. A levélnek tartalmaznia kell a munkáról készült felvételt (fotó, videó, scan, szöveg, stb.), illetve egy rövid magyarázatot, valamint a készítő bemutatkozóját. A kiválasztott munkákat kiállítjuk az április 27-i konferencián, ahol az alkotók jutalomban részesülnek.

Gyulafehérvári Caritas