A FeltöltŐ Keresztény Zenefesztivál idén is nagy meglepetésekkel készül. ,,Istennel minden lehetséges”

0
687

Június 30. – július 2. között lesz a IV. FeltöltŐ Keresztény Zenefesztivál Gyergyószentmiklóson. A szervezők 15 koncerttel, tíz előadással, családosoknak, fiataloknak és gyermekeknek szóló programokkal is készülnek.

A szervezők szeretettel várnak mindenkit a 15 koncertre, 10 előadásra, családos és FIT programokra, elmélyülni az imasátorban vagy ellazulni a papunkkal. A motorosok Motoros Töltőre csatlakozhatnak vagy akár élvezhetik a külön férfiaknak szervezett kihívással teli programokat, míg a nők lélegsimogató pillanatok részesei lehetnek. A reményt, keresztény értékekbe való kapaszkodást, összetartozást erősíti az idei mottó is: ,,Istennel minden lehetséges”.

Ezúttal tizenöt zenekar lép fel, a rendkívül népszerű Hillsong London mellett Magyarországról érkezik Oláh Gergő, Csiszér László, a Four is Five, az Első Lépés, a PZM, valamint fellép a Glory Dicsőítő Zenekar, László Attila a Reménység együttes, az Árvácska, a Band’Ora, a Fundamentum is. Idén külön figyelmet kapnak a férfiak, akiknek egy kihívást szerveznek a Szent Anna-kápolnánál.

Bővítették az előadások sorát is – hangsúlyozta Görgicze Emőke, a Feltöltő Egyesület elnöke, aki elmondta, hogy elfogadta meghívásukat Böjte Csaba testvér, aki “Uram, tégy engem békéd eszközévé” című előadásával a közalkalmazottakat, pedagógusokat is szeretné megszólítani. Itt lesznek többek között a Bódi tesók, Kozma-Vízkeleti Dániel családterapeuta, ismét előadást tart Uzsalyné dr. Pécsi Rita neveléskutató és Schäffer Erzsébet, a Nők Lapja magazin közkedvelt újságírója is. Az előadásokon idén jelképes összeg kifizetése mellett lehet részt venni.

Barti Tihamér, a Gyergyó Területi RMDSZ elnöke kiemelte, hogy ez egy hiánypótló rendezvény, ezért is áll szinte kérés nélkül mellé többek között a megyei és a helyi önkormányzat is. „Buzdítok mindenkit, jöjjön el június végén Gyergyószentmiklósra, ahol valóban lehetőség lesz feltöltődésre” – hangsúlyozta Hargita Megye Tanácsának alelnöke.

Idén két korosztályra osztják a fiatalokat. Lesz FeltöltŐ Ifjúsági Találkozó (FIT) a 17-26 éveseknek Csiszér László vezetésével, valamint 10-16 éveseknek MiniFit a Keresztirány Ifjúsági Szolgálat irányitásával a Csíky-kertben – ismertette Jánossi Imre, a FeltöltŐ Keresztény Zenefeszivált megálmodó Szent István plébánia segédlelkésze.

Kolcsár Béla, a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ elmondta: őseink értékeket hagytak ránk, templomokat, kápolnákat, haranglábakat, és a keresztényi értékrendet fontos megőrizni, továbbadni. Egy makettkészítő pályázatot hirdetnek négy korosztály számára, várják az alkotásokat június 15-ig, hogy a templomokat bemutató legszebb alkotásokból egy vándorkiállítás készülhessen.

,,Az ökumenikus esemény több mint egy fesztiválhétvége élménye, erősíti a közösséget, a családot és a fiatalokat egyaránt. Ezek mind olyan dolgok, amik megmaradásunk alapjai. Nem csak pillanatnyi élvezetet kínálunk, hanem azért dolgozunk, hogy valódi értéket közvetítsünk.” – hangsúlyozta Kántor Boglárka. Legyen részünk minél több FeltöltŐ pillanatban június 30. – július 2. között Gyergyószentmiklóson!

A szervezők

MEGOSZTÁS