Szervezői hétvégén tervezték a Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség programjait

0
1028
Fotók: FIF

Az elmúlt hétvégén ismét megtelt a szelterszfürdői Boldog Özséb Ifjúsági Ház, a Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség programjainak szervezői párhuzamosan két rendezvényen dolgoztak az épületben azért, hogy az egyházmegye minél több fiatalja számára minőségi és változatos nyári programkínálatot nyújthassanak. Alább két rövid összefoglalót olvashatnak a szervezők részéről:

Március 10–12. között először volt megtartva a Lazulós rendezvény szervezői hétvégéje a Boldog Özséb Ifjúsági Házban, maga a rendezvény is ezen a helyszínen lesz majd.

A szervezői hétvégén belemélyültünk a rendezvény lényegébe, és megismertük magát a programot, valamint egymást. A rendezvény egyre jobban összeáll, nagyon sokat haladtunk, eközben pedig személyesen is tanultunk, keveset szórakoztunk is.

Első nap csak mi, a szervezők voltunk jelen, ez személyesebb és mélyebb tartalommal teli nap volt. A második nap délelőttjén a félelmeinket és szorongásainkat elengedtük, belehelyeztük magunkat és a rendezvényt Isten kezébe. Délután az önkéntesek is megérkeztek, és újult erővel nekifogtunk a részletek megbeszélésének. Vasárnap kicsit már fáradtan, de annál jobb hangulatban egy csodálatos szentmisével zártuk ezt a hétvégét. A főszervezők és a FIF munkatársai sokat készültek azért, hogy megfelelő körülmények között dolgozhassunk, ennek is köszönhető, hogy a hétvége alatt nemcsak fejlődtem, de jobban megértettem a feladatom lényegét is.

Balázs-Urkon Rebeka

A Nézőpont Keresztény Nyári Szabadegyetem szervezésének nagy löketet adott ez a hétvége, ugyanis a személyes találkozások, közös ötletelések, a felmerülő kérdések sokat segítettek abban, hogy a szervezők megértsék, sőt magukénak is érezzék a rendezvényt. Ez a 20 és 35 év közti fiatal felnőtteknek szóló program ugyan csak szeptember elején lesz, előkészítése mégis, főként a párhuzamos műhelymunkák, tevékenységopciók miatt rengeteg munkával jár. Határidők leszögezésével, terepszemlével, a téma és mottó meghatározásával igyekeztünk első körben haladni, de mindezek mellett azért volt alkalom a személyes beszélgetésekre, a lelki töltekezésre, csapatépítő tevékenységre is, hiszen mindig fontos szempont az is, hogy mi egyénként és közösségként is jól legyünk. Mindezek miatt egyszerre elfáradva és feltöltődve indultunk haza, és kétségkívül lelkesebben, céltudatosabban, mint ahogy érkeztünk.

Lázár Annamária