Nagyböjti lelkigyakorlat hitoktatóknak

0
512

Gyergyó körzet hitoktatóit Fény a sötétben témával Gyergyószentmiklóson elcsendesedésre hívták, a lelkinapot Sajgó Balázs Caritas-lelkiigazgató vezette. Kolumbán Csilla hitoktató, szervező beszámolója az eseményről.

Uram, te megvizsgálsz és ismersz engem, tudod, hogy ülök, vagy állok. Gondolataimat látod messziről, látsz ha megyek, vagy pihenek. Minden utam világos előtted. (Zsolt134 )

„Lelki délutánra hívunk benneteket” – hangoztak a meghívó szavai, amely március 3-ra nagyböjti Istennel és egymással való találkozásra hívta a Gyergyó körzeti hitoktatókat. A Fény a sötétben témával Gyergyószentmiklóson megszervezett elcsendesedést Sajgó Balázs Caritas-lelkiigazgató vezette.

„Elgondolkodtató és egyben feltöltő volt. Ez a nap újra rávilágított az igazi, benső dolgok fontosságára. Az előítéletek mit sem érnek” – vélekedett egy résztvevő a lelkigyakorlat végén, amiből többek között az is kiderült, hogy az esemény nagyban hozzájárult a hitoktató tanárok egyéni nagyböjti ráhangolódásához is.

A gyakorlatias jellegű lelki találkozó mélységét a rövid filmek utáni beszélgetések eredményezték, a találkozó közös szentmisével zárult.

Köszönjük Dávid György gyergyói főesperes-plébános kedvességét, jó házigazdaként nemcsak helyet biztosított a rendezvénynek, de ez alkalommal is elárasztott vendégszeretetével, támogató jelenlétével.

Gyümölcsöző nagyböjti utat és készületet mindenkinek!

Kolumbán Csilla