Családias hangulatú gitártábort tartottak Szentegyházán

0
237
Fotók: Szent Gellért Alapítvány Facebook-oldala

Első alkalommal szerveztek kezdő gitártábort a szentegyházi Szent Gellért Alapítványnál. A februári vakációban tartott bejárós gitártábor ötletét a szervezők még a nyáron kapták Elekes Ibike tanítónőtől, és most a téli vakáció közeledtével nekiláttak az első gitártábor szervezésének. Mivel az alapítvány házának befogadóképessége nem túl nagy, ezért családiasra tervezték, és úgy is sikerült. Nyolc gitározni vágyó gyerek jelentkezett többségében Szentegyházáról, de voltak Kápolnásfaluból, Lövétéről és Csíkszentkirályról is.

A táborban részt vevő gyermekek a gitározás mellett a gyertyaöntés néhány egyszerűbb fortélyát is megtanulhatták az öt nap során. Emellett pedig a jó hangulatú közös ebéd után megpihenhettek egy-egy bibliai történetet hallgatva, amelyet akár drámapedagógiai módszerekkel el is játszhattak.

A gitártábor nem jöhetett volna létre, ha nincsenek önkéntes oktatók, ehhez a Szentegyházi Rocksuli segítségét kérték. Tamási Árpád (Mongó) nagy lelkesedéssel állt az ötlet mellé, és tanulói közül kiválasztott és fel is készített négy lányt, akik a héten tanították a táborozókat gitározni. Hálás köszönet András Dórának, Konrád Emőkének, Györgylőrincz Sacinak és Miklós Andinak, hogy feláldozták vakációjukat és eljöttek a táborba gitározást tanítani. A Szent Gellért Alapítvány bízik benne, hogy így hasznosan, tartalmasan telt el a gyermekek vakációja, és ha a jó Isten is úgy akarja, jövőre újra lesz gitártábor!

Forrás: Szent Gellért Alapítvány