Szeresd nagyon – Lezárult a házasság hete Nagybányán

0
558
Fotók: Nagybányai Szentháromság-plébánia Facebook-oldala

Házaspárok liturgikus szolgálatával bemutatott hálaadó szentmisével és a Székelyudvarhelyről érkezett György házaspár tanúságtételével ért véget február 19-én az idei házasság hete rendezvénysorozat Nagybányán. A szentmise végén a házasságuk kerek évfordulóját ünneplő párok áldásban részesültek.

„Az Istennek mondott igenekre kapjuk a kegyelmeket. Ahogy gyakrabban mondunk igent Isten meghívására, úgy gyarapodnak a nap órái is, amelyeket az ő, egymás és közösségünk szolgálatára tudunk szentelni.” − tanúsította Lehel és Klára az ünnepi eseményen.

A házasság hete rendezvénysorozat keretében február 17-én mutatta be Pindroch Csaba budapesti színművész a Segítség, megnősültem! című nagysikerű, egyszemélyes vígjátékot, a nagybányai bábszínházban. A 85 perces műsorban több − valóságban megtörtént − házastársi élményt és tapasztalatot adott elő a színművész, teljesen tárgyilagosan, egy férfi szemszögéből.

Pindroch Csaba Jászai Mari-díjas magyar színművész a 2021-ben a Budapesten rendezett 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus egyik hírnöke volt. Egyszemélyes komédiájában házasoknak, házasulandóknak és mindenki másnak kínált intenzív színházi élményt és szórakozást a hagyományos bohózat és modern stand-up comedy stílusjegyeit egyaránt felvonultató előadásával, mely sajátos görbe tükröt tart az esküvő előtti és utáni hétköznapok legkülönbözőbb komikus vagy éppen keserű pillanatainak.

Saját bevallása szerint a házasság nem diploma, hanem iskola, ahol van amit tanulni… Megfontolandó a vígjáték zárszavában megfogalmazott tanács: „Nézd meg az anyját és annak ellenére vedd el a lányát. És szeresd azt nagyon!”

Forrás: Nagybányai Szentháromság-plébánia Facebook-oldala (ITT és ITT)