Téli hittantábort tartottak a Gyimesekben

0
681

A Gyimesekben kirándulni mindig öröm, és nem volt ez másképpen az idei hittantáborban sem. Jó volt újra megtapasztalni Isten kegyelmét és szeretetét, hogy arra a néhány napra, amelyet a Gyimesekben töltöttünk, vastag hótakaróval és kellő hideggel ajándékozott meg, így önfeledten lehetett szánkózni, sízni és megcsodálni a gyönyörű téli tájat a lelki ajándékok mellett. Kun-Gazda Kinga Viola személyes hangú beszámolóját olvashatják a dévai Páduai Szent Antal-plébánia közösségének táboráról.

A tábor vasárnap szentmisével kezdődött a dévai Páduai Szent Antal plébániatemplomban, amelyen Főcze I. Bonaventura ferences testvér elmondta a tábor mottóját: „Az Úr, a mi Istenünk az egyetlen Úr. Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és minden erődből! Szeresd felebarátodat, mint saját magadat!” (Mk 12, 29b-31a) A Hidegségbe érkezve szállásunk a Fatányéros és Csángó Panzióban volt, ahol finom vacsorával és élő népzenével fogadtak bennünket. Hétfőn és kedden a SkiGyimes sípályán voltunk, ahol jó volt hallani az örömteli kacagásokat egy-egy szánkócsúszás közben, illetve látni azt a törekvést, amint a kezdő sízők esés nélkül próbálnak lecsúszni a hegyről.

Délután a gyímesfelsőloki Árpád-házi Szent Erzsébet Római Katolikus Teológiai Líceumban voltunk szentmisén, amit Bonaventura testvér és Berszán Lajos celebráltak. Berszán Lajos Káin és Ábel történetén keresztül mutatta be az áldozat szerepét, Isten mindenhatóságát, és felhívta a figyelmet arra a kérdésre, hogy vajon milyen szívvel is vagyunk Isten és embertársaink iránt? A tábort farsangi mulatsággal, játékkal zártuk. Szerdán a csíksomlyói kegytemplomban adtunk hálát a jó Istennek, hogy megtapasztaltuk kegyelmét és szeretetét, s megőrzött bennünket minden bajtól. A táborban 47 gyermek és 6 felnőtt vett részt. Ha szavakban kellene összefoglalnom az idei hittantábor lelkületét, ajándékát, akkor ezeket emelném ki: boldogság, kacagás, tánc, finom ételekek, tanulás, hibázás, szófogadatlanság, sízés, szánkózás, bátorság, szelídség…

Kun-Gazda Kinga Viola