Gyűjtés a törökországi földrengés áldozatainak

0
794
Fotó: Gyulafehérvári Caritas

A Törökországot és Szíriát sújtó pusztító földrengés óta több mint egy hét telt el, de a halálos áldozatok végső száma még mindig nem ismert. A török kormány által közzétett jelenlegi adatok szerint több mint 30 ezer ember halt meg és több mint 80 ezren sérültek meg. Közel 8 ezer épület teljesen megsemmisült, 13 ezer épület megrongálódott. Teljes városok semmisültek meg. A térségben tevékenykedő Caritas szervezetek Iskenderun és Antakya városokban megkezdték a segélyek, élelmiszercsomagok, készételek, higiéniai termékek és meleg ruhák szétosztását.

A földrengés által érintett terület mérete Romániáéhoz hasonlítható. A török hatóságok több mint 150 ezer embert evakuáltak a térségből. A túlélők felkutatásának nagy része befejeződött, a romok alatt a túlélés már szinte esélytelen. A túlélők életkörülményei nagyon nehezek: nincs elég menedékhely. A hőmérséklet éjszaka fagypont alá süllyed. Sok olyan kis település, falu van, ahová eddig nem jutott el segély – sem az állam, sem a humanitárius szervezetek részéről.

A térségben tevékenykedő Caritas szervezetek Iskenderun és Antalya városokban megkezdték a segélyek, élelmiszercsomagok, készételek, higiéniai termékek és meleg ruhák szétosztását. Több helyi templomban lett szállásuk az otthon nélkül maradottaknak. A szállás mellett meleg ételt és alapvető szükségleti cikkeket is kapnak. A Caritas csapatai a falvakban is a helyszínen vannak, hogy felmérjék a helyzetet és segélyeket osszanak szét.

Felajánlásával ön is támogatni tudja a bajba jutott embereket a Caritas oldalára kattintva. Ha bankszámlájáról szeretne támogatni, akkor az utalást ugyanezekre a bankszámlaszámainkra kérjük utalni a „Cutremur” megjegyzéssel:

RON – IBAN: RO51 BTRL RONC RT05 4732 5701
EUR – IBAN: RO98 BTRL EURC RT05 4732 5701
Asociația Caritas Alba Iulia, Banca Transilvania.

Gyulafehérvári Caritas

MEGOSZTÁS