Elhozni a KELET hírét Keletre

0
683
A TEKMEK csapatával


Február 10-12. között a hétvégén zajlott a Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozója Debrecenben, ahová Csíkszeredától Győrig a Kárpát-medence különböző területeiről jöttek el az egyetemisták találkozni, ismerkedni, együtt gondolkodni egyházunkról.

Pénteki napon az egyetemisták tehettek fel szabadon kérdéseket a papoknak és az estét dicsőítéssel zártuk.

Szombat délelőtt a találkozón részt vevő fiatalokkal együtt vitáztunk, érveltünk különböző állítások mellett és ellen.
Egyházfejlesztők kreatív feladatokkal készültek és közös munkára hívtak minket. A feladatok során jobban megismertük a szinodális út témáit, valamint tovább gondolkodtunk, hogy mi lenne a következő téma, ami minket, fiatalokat méginkább érdekelne, mi az, ami foglalkoztat minket.

A szombat délutánt az alternatív programok tették színessé, amelyek alkalmat adtak a kikapcsolódásra, Debrecen különleges helyeire nyerhettünk bepillantást. A nap záróakkordja az esti farsangi bál volt, amit megelőzött egy izgalmas kvíz, táncház, majd finomabbnál finomabb ételekből összeállított vacsora várt. Ezek után pedig jöhetett a várva várt bál.

Vasárnap a hálaadó szentmisével és egy közös ebéddel ért véget a KELET. A hétvége mottója: ,,Uram, mit akarsz, hogy cselekedjem?” (ApCsel 9,6) kérdésre épült. Személyre szabott küldetésünk tervét Isten tudja a legjobban. Úgy érzem, hogy sikerült megtenni egy lépést azon az úton, amelyre meghívást kaptunk együtt és külön-külön is.

Megtapasztaltam, hogy a velem egyidős fiatalok hogyan vélekednek az egyházunkról, arról az egyházról, amelyben tevékenyen működni akarnak. Láthattam, hogy vannak fiatalok, akinek fontos az Istenbe vetett hitük és az is, hogy a környezetükben megteremtsék azt a helyet, azokat az alkalmakat, ahol mások is rátalálhatnak Istenre.

Bándi Kinga