Betegek világnapja máltai színekben

0
612

A romániai Máltai Szeretetszolgálat országszerte több helyszínen van jelen, teljesít szolgálatot, támogatja a peremre szorultakat, időseket, fogyatékkal élőket, és szükség idején mindig készen állnak: Szatmáron a hajléktalanokat keresik meg, éjjelente egy kis meleg teát, élelmet, takarót adnak nekik és néhány szó szót. De a máltások a háború elől menekülők segítésére is ott voltak és vannak. A betegek világnapja alkalmából pedig megáldották a hozzájuk tartozó betegeket, fogyatékkal élőket, időseket. Képes beszámolóban mutatjuk meg két helyszínen a betegeket köszöntő szentmise és ünnepi alkalom mozzanatait.

Keresztes Olivér lelkivezető crlebrálta szentmisével zárta a hetet pénteken, február 10-én a Máltai Szeretetszolgálat kolozsvári fiókszervezetének szeniorcsoportja és a fogyatékkal élők csoportja. A betegek világnapja és a lourdes-i Szűzanya ünnepe elővételezéseként péntek délután 4-től a szentmise keretében a betegek szentségének, olajának kiosztása is megtörtént.

Együtt imádkoztak, együtt vettek részt a betegek világnapi szentmisén, együtt érezték a szeretet melegségét a marosvásárhelyi máltások. Palcau Augustin lelkivezető köszöntése után Domahidi Kata, Német Ádám, Nyikó Anetta és Osztián Pálma-Rozália zenei tehetségükkel megörvendeztették és elkápráztatták a jelenlévőket.