A Franz Kett pedagógia mélységeibe nyernek betekintést a pedagógusok

0
908

Időm és életem Isten kezében címmel szervez szakmai továbbképzőt pedagógusok számára a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség és a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége Nagyváradon, a püspökség zarándokházában február 10-11. között. Nagy Enikő M. Kriszta mallersdorfi ferences nővér vezetésével a résztvevők ismét a Franz Kett-pedagógia mélységeibe nyernek betekintést. Az értelemorientált, egységes pedagógia útjának lényegét megalapozója, Franz Kett úgy határozta meg, hogy ez a fajta valláspedagógia az egész ember nevelésére irányul: a gyermekre egészként tekint, és egészként szólítja meg az értelmét, az érzelmeit és a képességeit, azaz a fejét, a szívét és a kezét.

Az első hazai Franz Kett padagógia alapkurzus

A romániai Franz Kett Pedagógia Intézet 2023. július 3-7. között tartja az első hazai báziskurzust, melyre szeretettel meghív minden érdeklődőt. A báziskurzus a Franz Kett-pedagógiában történő szakképesítés első fokozatának felel meg, amelynek elvégzése a feltétele minden további – multiplikátori, Franz Kett pedagógusi, képzői – szakképesítés és cím megszerzésének e területen. A báziskurzuson szerzett oklevél nyitja meg az utat a magasabb fokozatok megszerzése felé. A kurzus célja alapvető elméleti ismeretek és pedagógusi kompetenciák megszerzése, amelyek a pedagógia műveléséhez és a benne való fejlődéshez szükségesek. A kurzus során a következő tanári kompetenciák és tartalmak sajátíthatóak el:

  • a Franz Kett-pedagógia foglalkozások szakaszaival kapcsolatos ismeretek
  • alapvető tanulásszervezési és foglalkozástervezési kompetenciák (a gyülekezés és a találkozás szakaszának tervezése és szervezése)
  • a Franz Kett-pedagógia mint kapcsolatpedagógia
  • a Franz Kett-pedagógia megszemléléseinek (foglalkozásainak) elmélyített megismerése és megélése.

    A résztvevők számára az európai országokban működő Franz Kett Pedagógia Intézetek által elismert oklevelet bocsátanak ki! A résztvevők számára a rendelkezésre álló helyek teljes betöltése esetén magyar nyelvű szinkronfordítást biztosítanak.

Képzők: dr. Eva Muroňová, a Franz Kett pedagógia trénere, dr. Theol. Tomáš Cyril Havel CFSsS, a Franz Kett pedagógia trénere
Időpont: 2023. július 3-7.
Helyszín: az Ágostai Hitvallású Evangélikus Egyház pihenőotthona, Szászvolkány, Brassó megye
Jelentkezni a következő linken lehet: https://forms.gle/5LoHrmatSuF2UawU7
Jelentkezési határidő: 2023. március 10.
A képzés ára: 2000 lej (800 lej részvételi díj, 1200 lej szállás teljes ellátással)

Forrás: Nagyváradi egyházmegye