A törökországi földrengésben összeomlott a iskenderuni székesegyház

0
587

„Az iskenderuni székesegyház teljesen összeomlott. Hála Istennek nincsenek halottak” – Paolo Bizzeti, Anatólia, Törökország ázsiai régiójának apostoli helynöke számolt be a SIR olasz hírügynökségnek a térségben történtekről a február 6-i földrengés után.

„Az iskenderuni székesegyház teljesen összeomlott. A püspöki hivatal teljesen használhatatlan, de hála Istennek nincsenek halálos esetek. Sajnos több száz áldozat van Gaziantepben, Kahramanmaraşban és Antiókhia területén” – mondta az apostoli  helynök.

Paolo Bizzeti, a törökországi Karitász elnöke, koordinálja a munkát, hogy segítséget nyújtson az érintett területeknek. A rengés epicentruma Sofalıcıben volt, Gaziantep térségében, a kétmilliós lakosságú tartomány fővárosában, Dél-Anatólia fő kereskedelmi központjai közelében, a szíriai határtól északra. Gaziantep a földrengés sújtotta tartományokban élő 1,5 millió szíriai menekült egyharmadának nyújt otthont, és a Szíriával folytatott kereskedelem fő átkelőhelye is. Súlyos károk vannak Adanában, egy fontos ipari központban is; itt egy 14 emeletes bérház dőlt össze.

Forrás: Agensir / Magyar Kurír