Véget ért az ökumenikus imahét Nagybányán

0
244

„Tanuljatok meg jót tenni: keressétek az igazságot” (Iz 1,17) volt a mottója az idei ökumenikus imahétnek, amelynek keretében január 22-28. között a nagybányai magyar keresztény felekezetek elöljárói és hívei minden este együtt imádkoztak a katolikus, református, evangélikus templomokban valamint a baptista imaházban Krisztus szándékának megvalósulásáért: „Legyenek mindnyájan egy” (Jn 17,21).

Az ökumenikus imahét záró alkalma január 28-án, szombaton volt a Szentháromság római katolikus templomban. Köncze-Geréb Árpád evangélikus esperes hirdette az igét, Jób példás magatartásáról beszélt a megpróbáltatás idején is. „Sok mindennek, aminek napjainkban tanúi vagyunk — járvány, háború a szomszédságunkban — , nem kellene megtörténnie, egy azonban biztos: ezek az imaalkalmak és találkozások Isten akarata szerintiek, ezért jó hogy megtörténnek, megvalósulnak” – mondta a szónok.

A pandémia okozta pár éves kimaradás után idén ismét visszatérhettek a felekezetek a régi hagyományhoz, mindenki örömét fejezte ki, hogy újra megszervezhették az imahetet, amelyet a jövőben bővíteni szeretnének a görögkatolikus, illetve az ortodox egyházak meghívásával.

Forrás: nagybányai Szentháromság-plébánia

MEGOSZTÁS