Isten áldását kérve…

0
696

A tavalyi évhez hasonlóan a kézdivásárhelyi Szentháromság-plébánia területén idén sor került az iskolai és óvodai házszentelésekre, amelyet 2023. január 18-án és 20-án végeztek.

Két tanintézet fogadta idén a szent keresztet, a Nagy Mózes Elméleti Líceum és a Bod Péter tanítóképző, valamint a hozzátartozó Vackor óvoda. Az iskolai és óvodai a házszenteléseket a kézdivásárhelyi Szentháromság-plébánia segédlelkésze, Olasz Béla végezte.

Mindkét intézményvezető, Bejan András igazgató és Deák Magdolna igazgatónő örömének adott hangot, hogy idén is sikerült megszervezni a házszenteléseket. Első körben a Nagy Mózes Elméleti Líceumban tartották meg a házszentelést, kezdve a tanári teremtől, haladva osztályról osztályra, az alsó és felső tagozatos osztályokig. Második körben a Bod Péter tanítóképzőt és a Vackor óvodát sikerült megszentelni.

A tavaly elkezdődött kezdeményezés reményteljesnek ígérkezik, hiszen mindkét intézmény vezetősége és diáksága nyitottan fogadta Isten áldását. A Szentháromság-plébánia számára is nagy jelentőséggel bír, hogy sikeres és gyümölcsöző együttműködést tudhat magáénak mindkét tanintézettel.

Szentháromság-plébánia

Fotó: Jancsó Máté, Farkas Balázs