Vendég jön, Krisztus jön!

0
525
Böjte Csaba OFM Ferenc pápánál

Nem csak a kicsik, de a nagyok is írhattak az idén levelet az angyalnak, és az angyalok, Istennek hála, meghallgatták a kéréseket, összefogtak, és segítettek. Ilyen és hasonló történetek nem ritkák a Böjte Csaba által alapított Szent Ferenc Alapítvány házaiban. Egy ilyen marosváráshelyi történetet osztott meg Csaba testvér a magnificat.ro-n, és arról is olvashatnak, hogy lehetőség van Csaba testvérrel felkészülni az új évre.

Az angyalok, Istennek hála összefogtak, és már advent utolsó vasárnapján el is jöttek – igaz, hogy csak néhányan – a marosvásárhelyi otthonunkba sok szép ajándékkal! Volt, aki egy szép cipőt, mások egy meleg kabátot, vagy vakolókanalat kaptak, ki mit kért…. 

A házunk egy jó meleg fűtésrendszert kapott ügyes fás kazánnal… Hála mindenért!! Isten fizesse az angyalok jóságát, azt a sok örömet, amit ebben a megriadt világban ajándékoztak!!Lehet, hogy lekéstünk, de azért írok, ha valahol van egy angyal és ha netán egy gázos kazánt szeretne ajándékozni, akkor a kolozsvári Szent Klára otthon húsz egyetemista nagylánya biztos, hogy kitörő örömmel fogadná őt!!”

Hospes venit, Christus venit!

Érdeklődőknek lehetőségük van év végi lelkigyakorlatot tartani Déván Csaba testvérrel december 28-31. között.

,,Év végén mindig itthon tartózkodom Déván, Szászvároson” írja Böjte Csaba OFM. ,,Minden évben vannak, kik bizalommal bekopogtatnak a gyermekvédelmi otthonunkba és mivel hisszük, hogy ha vendég jön, Krisztus jön a házunkba, ezért  örömmel, szeretettel fogadjuk az ajtónkon kopogtatókat! Vendégeink számára nemcsak lelkigyakorlatos előadásokat tartunk, hanem lehetőséget is biztosítunk a vakációzó, rokonok által haza nem vitt gyermekeinkkel való találkozásra! Az ünnepi készülődésből is ki lehet venni a részt, gyermekeinkkel sütünk, főzünk, együtt szilveszterezünk, ünneplünk, imádkozunk, él a nagycsaládunk, s te is ha akarsz részese lehetsz az örömteli év végi, évkezdő napjainknak!!!

Bővebb információ ITT. Jelentkezni lehet Palkó Cecíliánál a ceciliapalko@yahoo.com címen! ,,Mi rugalmasak vagyunk, kérlek egyeztesd elképzelésedet, s legyél Isten drága ajándéka árva gyermekeink számára az év végi ünnepnapokban!”, írja Csaba testvér.