Önálló szimpóziummal vettek részt a piaristák az Országos Neveléstudományi Konferencián

0
464

A Pécsi Tudományegyetemen megrendezett konferencia a 21. századi képességek, írásbeliség, esélyegyenlőség témájával foglalkozott.

A Piarista Kilátó Központ és a piarista rend magyar tartománya kutatócsoportja Modellek és eredmények a XXI. századi képességek fejlesztésében – A piarista intézmények gyakorlata címmel tartott önálló szimpóziumot az idén 22. alkalommal megrendezett konferencián.

Bevezetőjében Lázár László, a szimpózium vezetője ismertette a piarista intézményrendszerben zajló kutatások kereteit és törekvéseit, amelyeket Guba András SP szerzetes a piarista szellemiség és identitáselemek szempontjából is értékelt. Az opponensi véleményben Rapos Nóra kiemelte a szimpózium előadásaiban tetten érhető kutatási-fejlesztési-innovatív szemléletet, a kutatások hasznosulását.

A piarista szimpózium keretében Csíkos Csaba, Lázár László, Török Réka, Guba András, Katona Miklós Életpályaépítés piarista szellemben: Egy szülői iskolaválasztási kérdőív címen értekeztek, Lázár László és Csíkos Csaba Integrált pedagógusértékelés a diákok bevonásával – Egy piarista modellfejlesztés címen ismertették kutatásukat. Török Réka és Katona Miklós Életpálya-kompetencia mérőeszköz fejlesztése középiskolások körében címen, Elter András és Glied Helga: A 21. századi munkakörnyezet elvárásaihoz illeszkedő kompetenciafejlesztés a Kilátó digitális alkotóműhely foglalkozásain címen hipotéziseikről, programvizsgálatról és eredményekről beszéltek.

Forrás és fotó: piarista.hu; Piarista Kilátó Központ / Magyar Kurír

MEGOSZTÁS