Folytatják a karitatív munkát

0
567
Fotó: Máltai Szeretetszolgálat temesvári fiókszervezetének Facebook-oldala

A szegények világnapja alkalmából november 13. és 27. között a temesvár-józsefvárosi római katolikus plébánia tartós élelmiszerek gyűjtését kezdeményezte, amelyet a dévai Szent Ferenc Alapítvány zsombolyai gyermekotthonának, a Pater Jordan hajléktalanszállónak és a Romániai Máltai Szeretetszolgálat temesvári filiájának adományoztak. A Máltai Szeretetszolgálat kolozsvári fiókszervezete szintén gyűjtést szervezett, melynek során a szeretetszolgálat székhelyén, illetve a kolozsvári katolikus templomokban lehetet adakozni.

A szegények világnapját Ferenc pápa a liturgikus év 33. vasárnapjára rögzítette, amelyet idén november 13-án tartottak. December 3-án, szombaton, Szilvágyi Zsolt pasztorális helynök, a józsefvárosi egyházközség plébánosa húsz gyermekkel és fiatallal, akik a román nyelvű csoportokban készülnek az elsőáldozásra és a bérmálásra, felkereste a Romániai Máltai Szeretetszolgálat temesvári filiáját, ahova eljuttatta a Szent János Idősotthon lakóinak számára összegyűlt adományokat. Itt Fekete-Nagy László, a filia elnöke és az itt dolgozó alkalmazottak csoportja fogadta a plébánost meg a fiatalokat, akinek megköszönték a kedves, karitatív gesztust és az otthon gondozóinak hozott adományokat. Ugyanakkor Szent Miklós ünnepe alkalmából a gyermekek és a fiatalok a filia részéről édességcsomagot kaptak.

A temesvár-józsefvárosi római katolikus plébánia közössége folytatja a karitatív tevékenységet, az adventi vasárnapokon a közösség idős tagjai és a rászoruló családok gyermekei számára egyaránt gyűjtenek adományokat – számolt be a tevékenységről a Máltai Szeretetszolgálat temesvári fiókszervezete.

A szegények világnapja alkalmából alap és tartós élelmiszer, illetve tisztító- és tisztálkodószerek gyűjtését szervezte a kolozsvári kisnyugdíjasok és rászorulók számára a Máltai Szeretetszolgálat kolozsvári fiókszervezete.

Adományozni lehetett kolozsvár bármelyik katolikus templomában a szentmisék után, de a Máltai Szeretetszolgálat székhelyén is. Így a szegények világnapja alkalmából szervezett adománygyűjtés alkalmával sikerült összegyűjteni: 230 db. tisztálkodó szert, 50 db. tisztítószert, 160 kg cukrot, 120 kg rizset, 140 db. édességet, 83 kg málélisztet, 225 liter olajat, 335 konzervet, 33 csomag darát, 11 csomag szárazbabot, 40 tasak kávét, 120 csomag tésztafélét, 180 kg lisztet, 50 doboz teát.

November vége ismét mozgalmas volt a Máltai Szeretetszolgálatnál. Reggel idős önkéntesek újabb 30 élelmiszercsomagot készítettek elő a rászoruló családoknak, majd a sérültek csapata érkezett, akik a máltás Mikulásgyárban serénykedtek. Egyesek a nyáron gyűjtött levendulát rakták kis zsákokba, mások a lekvárosüvegeket öltöztették Mikulásnak, míg a harmadik része a társaságnak igazán szép díszeket készített.

December első napjaiban karácsonyi kézműves délután volt a kolozsvári székházban. Az önkéntesek remek munkákat alkottak, melyek megvásárlásával támogathatni lehet a Szeretetszolgálat kolozsvári irodájának tevékenységeit – számolt be az eseményekről a Máltai Szeretetszolgálat kolozsvári fiókszervezete.