Színházi show készül a magyar szentekről

0
594
Plakát: Párbeszéd Háza

Egy új, különleges színdarabban 21. századi köntösben mutatják be a magyar szenteket és legendáikat. Sikerrel előadott „Ki az Isten és mit akar?” című darabja után Meskó Zsolt újabb, közéleti-történelmi, hitünk alapkérdéseit körüljáró színházi előadással készül a magyarországi Párbeszéd Háza és az Auditórium Hungaricum közös szervezésében.

A House of Árpád/Magyar Szentek show című előadás a magyar szenteket és legendáikat szeretné XXI. századi köntösben bemutatni, elsősorban a középiskolás közönségnek. A színházi előadás egy mai televíziós beszélgetős show keretei közé helyezi el a magyar szentek legendáit. A színpadon életre kelő televíziós műsorban két sztár műsorvezető, András és Kata látja vendégül Szent Istvánt, Szent Imrét, Szent Lászlót és Szent Erzsébetet. Két különböző világ találkozik szemtől-szembe. A televíziós show-k látszatvalósága csap össze a szentek gondolataival, istenkereső küzdelmeivel, belső nyugalmával.

A történet főhőse András, a műsorvezető, aki teljesen a show-gépezet robotembere, de az adás alatt a szentek gondolataitól, a velük való vitáktól valami megnyílik, megváltozik benne. Az adás végén, életében először szembeszegül azokkal a rendezői utasításokkal, amelyeket korábban feltétel nélkül végrehajtott. Az adás megszakad…

Az előadásnak 13 szereplője van és 75 perc hosszú. November 28-án hétfőn este 19:00 órakor és november 30-án, szerdán este 19:00 órakor mutatják be a különlegességet a budapesti Párbeszéd Házában. Részletekért és jegyekért IDE lehet kattintani.

Forrás: Párbeszéd Háza