Középiskolások ismerkedtek a teológiai felsőoktatással

0
599
Fotók: Dobos Henrietta

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem Római Katolikus Teológia Kara adott otthont a Pályaválasztási tanácsadás középiskolásoknak című programnak, amelynek keretében kolozsvári diákokat láttak vendégül. András Szabolcs dékánhelyettes köszöntötte a Báthory István Elméleti Líceumból érkezett nagyszámú csapatot, amelyet Hodor Erika hitoktató kísért el.

Nóda Mózes egyetemi tanár, intézetigazgató bemutatta az egyetem és a kar múltját és jelenét, a felvételi menetrendjét és az ösztöndíjakat. Holló László egyetemi tanár, a doktori iskola igazgatója külön kitért a magánösztöndíjra, amely által a teológiahallgatók egy második szak elvégzéséhez kapnak támogatást. A teológushallgatók személyes beszámolókkal, különböző játékokkal és csoportos feladatokkal, az általuk készített kisfilmmel avatták be a középiskolásokat az egyetemi közösségi életbe. A kolozsvári diákok számos kérdést megfogalmaztak a felvételivel, a vizsgák menetrendjével, a bentlakással és az ösztöndíjakkal kapcsolatban, a kérdésekre a jelenlévő oktatók válaszoltak.

A szervezők köszönetüket fejezik ki a program főtámogatójának, az RMDSZ – Communitas Alapítványnak és az Unicornis Diákkör Egyesületnek a támogatásért, Hodor Erika tanárnőnek és a Báthory István Elméleti Líceum közösségének az együttműködésért, a kar oktatóinak a tájékoztatókért és nem utolsó sorban a szervező csapatnak, amelynek tagjai: Hegedűs Rita, Dobos Henrietta, Végh Krisztina, Fekete Ágnes és Gagiu Barbara. A Római Katolikus Teológia Kar szívesen látja más iskolák diákjait és tanárait hasonló programon, a csoportok, érdeklődők jelentkezését az intézmény elérhetőségein várják.

András Szabolcs