Adventre készülünk

0
685

Az adventi időszak az előkészület, a várakozás, a reménykedés ideje. Krisztus eljöveteléről jövendöltek az ószövetségi próféták, Krisztus a prófétai jövendölések szerint valóban eljött a Földre, megérkezett karácsonykor. Krisztust az állandó mában várjuk, ugyanakkor eljön majd ítélni eleveneket és holtakat, ahogyan az Apostoli Hitvallásban valljuk. Adventben várakozunk, és már magát az adventet is várjuk. Koszorúk készülnek egyházmegyéinkben sokfelé. A készület egy szeletét mutatjuk most.

A sepsiszentgyörgyi Krisztus király-plébánián az elmúlt három napban 150-nél is több koszorú készült, örömteli, várakozó gyermekarcok, gyermekkezek, gyermektekintetek csillognak a szép végeredmény mellett. A közösség fiataljai ma elsőpéntekes betegeiket keresik fel, hogy egy-egy koszorút ajándékozzanak nekik. Advent első vasárnapján 18 órakor gyújtják meg az első gyertyát.

A kolozsvári Szent Mihály-plébánia kicsinyei és nagyjai is szorgalmasan, lendületesen készülnek a Krisztus-várakozásra:

A kézdivásárhelyi Boldog Özséb-plébánia közösségének fiataljai készítettek idén adventi koszorúkat:

A készülődés nem csak a fiatal kezek kiváltsága: a csíkcsicsói Fehér Őszirózsák időscsoportja hetekkel ezelőtt megkezdte a szorgoskodást. Örökzöld ágakból fontak koszorúkat, majd gyertyával, fenyőtobozzal és masnival díszítették fel. És ha már volt portéka, úgy gondolták szeretnének másoknak is örömet szerezni. A vasárnapi szentmisék után az érdeklődők megvásárolhatták tőlük a koszorúkat, hogy otthonaikban, vasárnapról-vasárnapra reményt vigyen a pislákoló gyertyaláng. A csíkszeredai Harmopan pékség húsz darab koszorút vásárolt meg, amelyek az üzleteikben kaptak helyet. Az időscsoport az átadásra egy rövid ünnepélyes, megható műsorral készült. A jó hangulatban telt munkának meg is lett az eredménye: a gyönyörű alkotások mellett a Gyulafehérvári Caritas munkatársai és az időscsoport tagjai közelebb kerültek egymáshoz. „Felemelő érzés volt látni, hogy érdemes volt együtt dolgozni és a közös munkának ilyen nagyszerű eredménye született” – fogalmazott a Erőss Mária, a Caritas munkatársa. (Forrás: Gyulafehérvári Caritas)

MEGOSZTÁS