Liturgikus megbízások a római kollégiumban

0
864

A Collegium Germanicum et Hungaricumban tartózkodnak római tanulmányaik idején erdélyi kispapjaink, akik közül az oroszhegyi Márton Ottó és a sepsiszentgyörgyi Simon Sándor Krisztus király ünnepén részesült az egyházi szolgálat fokozataiban egy felemelő ünnepi liturgia keretében.

A kontraszt nem is lehetne nagyobb: két kép mutatja az egyetlen királyt, Jézus Krisztust mint megfeszítettet és mint a világ felett uralkodó Pantokrátort. A vele való személyes kapcsolat nélkül nincs szolgálat az egyházban — e szavakkal buzdította prédikációjában az újonnan megbízott lektorokat és akolitusokat dr. Josef Graf segédpüspök.

A megbízási szertartásban két különböző cél felé mutató irány látható: az alap a Krisztussal való személyes kapcsolat megerősítése az Igében és az Eucharisztiában, hogy ezt a kincset továbbadhassák aztán másoknak.

Gratulálunk az újonnan megbízott lektoroknak és akolitusoknak, köztük az oroszhegyi Márton Ottónak és a sepsiszentgyörgyi Simon Sándornak! Isten áldása kísérje szolgálatukat!

Forrás: Collegium Germanicum et Hungaricum