Véradással egybekötött jótékonysági akcióra hív a Caritas

0
468
Fotó: Gyulafehérvári Caritas

Csík Terület Ifjúsági Tanácsa (CSTIT) idén is megszervezi a Legyél te is hős! elnevezésű véradó és karitatív kampányát. Az akció november 7 és 11. között zajlik: a véradás mellett, az ezért járó összeg felajánlásával a Gyulafehérvári Caritas Meleg ebédet időseknek elnevezésű programját támogathatják az adakozók a tavalyi évhez hasonlóan. Legutóbb több mint százan adakoztak, amelynek eredményeként közel háromszáz betegnek tudtak segíteni, illetve 440 meleg ebéd került a környékbeli idős személyek asztalára.

A véradással egybekötött jótékonysági akcióhoz naponta 8-12 óra között lehet csatlakozni a csíkszeredai vérközpontban (Lendület sétány, 1 szám). Miv a véradásért járó ételjegyeket felváltotta a digitális kártyás rendszer, ezért a szervezők arra kérnek mindenkit, hogy az adományozásra szánt összeget készpénzben vigyék magukkal, és tegyék a vérközpontban kihelyezett gyűjtőurnába. Online is lehet támogatni a meleg ebéd programot, IDE kattintva.

A főegyházmegyei Caritas munkatrásai tavaly indították útjára a Meleg étel időseknek elnevezésű adománygyűjtő kampányukat, amelynek célja elsősorban az volt, hogy idős, egyedülálló, hátrányos helyzetű időseknek meleg ebédet biztosítsanak, valamint, hogy az étel elkészítésében segédkező fogyatékkal élő kollégáik megtarthassák munkahelyüket. A Jakab Antal Ház konyháján jelenleg állami támogatásból 520 kisnyugdíjas számára készül kétfogásos meleg ebéd, amelyet házhoz szállítanak számukra. A kétfogásos napi meleg ebédet 18 lejből sikerül összeállítani. A programról tavaly részletesebben ITT írtak.