Tisztelgő, emlékező látogatás Gyulafehérváron

0
1444

Tamáskó Péter Pál, a gyulafehérvári Hittudományi Főiskola egykori egyházjog- és liturgikatanára október 31-én Gyulafehérvárra látogatott, szentmisét mutatott be a székesegyházban dr. Jakubinyi György nyugalmazott érsekkel, adta hírül a gyulafehérvári érsekség a közösségi médiában.

Tamáskó Péter Pál pápai káplán, kanonok, nyugalmazott temesvári egyházmegyés lelkipásztor — ebben az évben aranymisés jubiláns — látogatást tett Gyulafehérváron, ahol több mint tíz évig szolgált mint a Hittudományi Főiskola egyházjog- és liturgikatanára, mint az Érseki Bíróság officiálisa, bírósági helynöke.

A székesegyházban szentmisét mutatott be dr. Jakubinyi György nyugalmazott érsekkel, akivel mind Rómában, a tanulmányai idején (1970-1978), mind a Gyulafehérvári Hittudományi Főiskolán együtt végezte tevékenységét (1978-1992). Mély tisztelettel imádkozott Isten szolgája Márton Áron püspök sírjánál, meglátogatta a szentéletű püspök lakosztályát, egyben pedig volt diákjait köszöntötte dr. Kovács Gergely érsek és dr. Kerekes László segédpüspök személyében.