Kis Szent Terézre emlékeztek Székelyudvarhelyen

0
1086
Fotók: a székelyudvarhelyi Kis Szent Teréz-plébánia Facebook-oldala

Háromnapos lelki programmal hangolódott a hét során a székelyudvarhelyi Kis Szent Teréz tiszteletére szentelt templom közössége az október 1-jén, szombaton ünnepelt búcsúra. Kovács Gergely gyulafehérvári érsek a búcsús szentmisében emlékeztetett, hogy minden, ami igazán számít, a jó Istentől kaptuk. Fábián Edit hitoktató beszámolóját olvashatják.

Kis Szent Teréz tiszteletére szentelt templomunk búcsúját ünnepeltük október 1-jén, szombaton délután 5 órától. A búcsún velünk ünnepelt, bemutatta a legszentebb áldozatot, és beszédével utat mutatott egyházmegyénk főpásztora, Kovács Gergely érsek. A főpásztor hangsúlyozta a gyermeklelkűség fontosságát, vágyódásunkat a szeretetre, valamint azt, hogy bármilyen jól boldogulunk az életben, ne feledkezzünk meg arról, hogy mindent, ami igazán számít, a jó Istentől kapjuk.

A búcsúnkat triduum előzte meg. A közösségünkben rendszerint igyekszünk lélekben felkészülni az ünnepeinkre. Szerdán este a szentmisét Oláh Dénes farkaslaki plébános mutatta be, igehirdetésében középpontba állítva Kis Szent Terézt a család tükrében, és mindannyiunk felelősségét a családjainkban betöltött szerepekben.

Csütörtökön Balla Imre korondi plébános bátorított arra, hogy ismerjük fel fiatalságunkat, amelynek titka a lélekben rejlik.

Pénteken Márton József főesperes-plébános az egyházban levő helyünkre mutatott rá tanításával, és bíztatott Kis Szent Teréz szavaival, miszerint „szeretet vagyok az egyház szívében.”

Szentmiséinket a Hálaluja Ifjúsági Ének- és Zenekar, a Iubilate Deo felnőttkórus és a Scola gyermekkórus tette ünnepélyesebbé, énekelve Kis Szent Teréz versét is.

Szeretetből élni azt jelenti,
Szertefoszlik minden félelem,
Életem hibáit eltörölni,
Egy pillanat volt szeretetednek
Isteni tűz, oh mily szelíden lángolsz,
Tenálad mindig otthonra lelek,
Szíved tüzében énekelem százszor:
Szeretetből, szeretetből élek. (Kis Szent Teréz)

Fábián Edit