Megbízatások a gyulafehérvári főegyházmegyében

0
1803

Kovács Gergely gyulafehérvári érsek 2022/IX. számú körlevelében megbízatásokat és köszönetnyilvánításokat tett közzé. Az alábbiakban ezeket közöljük.

Szeptember 1-jétől Farkas Ervint kinevezte a gyulafehérvári Gróf Majláth Gusztáv Károly Római Katolikus Teológiai Líceum igazgatójává. A jó Pásztor áldása és szeretete kísérje munkáját.

Szeptember 1-jétől Simon Imre imecsfalvi plébániai kormányzót kinevezte a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum iskolalelkészévé és lelki vezetőjévé. Eredményes szolgálatot kíván számára az érsek.

Ugyancsak szeptember 1-jétől Tuzson Attilát, a marosvásárhelyi Keresztelő Szent János-plébánia kisegítő lelkészét kinevezte a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceumnak a Klastrom utca 15. szám és a Rózsák tere 61. szám alatt működő osztályainak iskolalelkészévé és lelki vezetőjévé. Isten áldása kísérje szolgálatát.

Szeptember 1-jétől Csomós László berecki plébánost kinevezte a Gyulafehérvári Főegyházmegyei Ministráns és Hivatásgondozó Bizottság titkárává. Felelősségteljes szolgálatában legyen közbenjárója Szent Tarzíciusz.

Köszönetnyilvánítások

Hálás köszönetét fejezi ki a főpásztor Székely Dénes tb. kanonoknak, plébánosnak a több évtizedes tanári és nevelői szolgálatáért. Elérve az állami nyugdíjkorhatárt, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Római Katolikus Teológiai Kar Pasztorálteológiai Intézetében nyugállományba vonult és – a fundamentális teológia katedrát átadva – továbbra is plébánosi feladatokat lát el Kolozsváron a monostori plébánián.

Ugyancsak köszönetét fejezi ki Gál Lászlónak, a gyulafehérvári Gróf Majláth Gusztáv Károly Római Katolikus Teológiai Líceum volt igazgatójának a 2006-ban kapott kinevezésével járó feladatok lelkiismeretes végzéséért. A jó Isten áldása és kegyelme kísérje az iskola növendékeinek nevelése érdekében végzett munkájáért. Kovács Gergely érsek köszöni, hogy vállalja továbbra is a főegyházmegyei főtanfelügyelő-helyettesi feladatkört.