A csíkszeredai Szent Ágoston-plébánia ministránstábora

0
768

A csíkszeredai Szent Ágoston-plébánia ministránstábort szervezett augusztus 29. és szeptember 1. között a Gyergyószárhegy melletti vendégházban. Egy táborozó gondolatait adjuk közre.

Hála a minket szerető Istennek a ministránstáborért és a résztvevőkért. Köszönet a szülőknek, hogy elengedték, bátorították a gyerekeiket. Nem utolsó sorban nagy hála és köszönet mindazoknak, akik jóvoltából megvalósult a tábor, akik anyagiakkal, a gyerekek szállításával és finom falatokkal támogattak, írják a szervezők a plébánia közösségi oldalán. ,,Kedves ministránsok, büszkék vagyunk rátok, köszönjük, hogy veletek lehettünk, jó csapat vagyunk! Várunk továbbra is a szentmisékre, felkészítőkre, na és persze ne feledjétek a mindenkinek szóló házi feladatot!”, írták.

Hála van szívemben, hogy augusztus 29. és szeptember 1. között a Szent Ágoston-plébánia által szervezett ministránstáborában részt vehettem, a Gyergyószárhegy melletti vendégházban. A négy nap során rengeteg mindenben volt részünk: szekereztünk, lovagoltunk, filmet néztünk, fagyiztunk, társasjátékoztunk, dézsáztunk, fociztunk, métáztunk. De a lelki csemegékből sem volt hiány: interaktívan be volt mutatva a teremtés története, előadást készítettünk a szentírási részekből, megbeszéltük, hogy szerintünk milyen Isten, és persze minden nap szentmisén vettünk részt, ahol minden nap más mondott egyetemes könyörgést (táborért, táborozókért, szülőkért, papokért).

A programok egymás után, több szünettel voltak, így lehetőségünk volt beszélgetni, ismerkedni, új barátokat szerezni, de akár pihenni is. Ne felejtsük ki az étkezéseket sem, ahol rengeteg finomabbnál finomabb kajával láttak el minket. Nekem a legjobban a szekerezés és a lovaglás tetszett, meg amikor Boti megtanított barátságcsomót kötni.

Hála Both László papbácsinak, Borka Botond cserkésznek és nem utolsó sorban Ladó Gábor tanár úrnak a vagány programokért, táborért, jó kedvért. Reméljük, hogy jövőre is ott lehetünk.

D. B.

Forrás: Szent Ágoston-templom és plébánia