Virágos Léleksmink Nagyváradon

0
619

Milyen üzenetet hordoz egy csokor virág? Hogyan kapcsolódik a női lét és a virágok élete? Ezekre és ezekhez hasonló kérdésekre kereste a választ a Királyhágómelléki Református Egyházkerület székhelyének konferenciatermében tartott Léleksmink elnevezésű ökumenikus női imalánc augusztusi alkalmának meghívott előadója, Talmács Krisztina virágkötő.

Az újraindult hajdani ökumenikus imalánc alkalmai Léleksmink címmel júniusban újraindultak, amikor a nagyváraradi püspöki palotában a két történelmi egyház nagyváradi püspöke, Böcskei László megyés püspök és Csűry István református püspök részvételével pódiumbeszélgetést tartottak Vinczéné Pálfi Judit lelkész moderálálával Közös út címen, majd Kertész Ottilia és Zsolt felekezetileg vegyes házasságban élő fiatal család tett bizonyságot.

A Léleksmink augusztusi alkalmán a Nagyváradon élő és alkotó Talmács Krisztina virágkötő művész mesélt arról, hogy egy majdnem egy évszázados családi hagyományt éltetve készíti „személyre szabott” csokrait a Nagymama kertjében (Roses from Grandma’s garden) termesztett virágokból. A rendezvényt Vinczéné Pálfi Judit, a Romániai Keresztény Nők Ökumenikus Fórumának országos elnöke és a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség munkatársai, Serbán Mária és Perei Benita szervezték.

Ciucur Losonczi Antonius