A romániai nőszövetségek országos találkozóját tartották Margittán

0
950
Fotók: Ciucur-Losonczi Antonius

Margittán tartották az erdélyi római katolikus nőszövetségek és oltáregyletek országos találkozóját augusztus 22-24. között. A találkozó a nagyváradi székesegyházban tartott szentmisével zárult.

A margittai nőszövetség május elején sok más csoporttal együtt lelkivezetőjével, Tóth Attila Levente plébánossal együtt részt vett a Romániai Nőszövetségek Lelkigyakorlatán Brassóban. Ők vállalták a következő országos találkozó megszervezését Margittán augusztus 22-24 között.

A margittai nőszövetség kitett magáért, megszervezte a 23. Országos Nőszövetség Találkozót, vendégül látva Erdély több helysége nőszövetségeinek elnökeit, lelkivezetőit és képviselőit.

A találkozó zárónapján, augusztus 24-én a találkozó résztvevői ellátogattak Nagyváradra, megtekintették a püspöki palotában található egyházművészeti gyűjteményt, 12 órakor pedig szentmisén vettek részt a székesegyházban, amelynek főcelebránsa és szónoka Böcskei László megyés püspök volt.

Köszönet és hála a margittai Nőszövetségnek, minden jóakaratú segítőnek, akik nagy odafigyeléssel és szeretettel készítették elő és szervezték a találkozót, sokat tettek annak sikeréért. Isten fizesse mindenkinek!