Továbbképzés segédlelkészeknek

0
1173

Elkezdődött Gyulafehérváron a hagyományos káplántovábbképző, amelyet idén augusztus 28. és szeptember 1. között tartanak erdélyi és partiumi segédlelkészek számára a plébánosi cím megszerzése érdekében.

A tudás megszerzése, felelevenítése, felfrissítése mellett ezek az alkalmak lehetőséget biztosítanak a találkozásra. Ilyenkor a fiatal papok együtt ünneplik a szentmiséket, együtt imádkoznak, a beszélgetések során megosztják az örömöket, beszélnek a problémákról.

A képzés első napján Bojtor Attila frissen kinevezett teológiai tanár fundamentális teológiából tartott előadást a jelenlevő segédlelkészeknek. A továbbképző második napján Diósi Dávid teológiai tanár A liturgia mint a “rezonancia-tér” címmel tartott előadást.

A káplántovábbképző harmadik napján a segédlelkészeket a szentírástudomány világába Oláh Zoltán teológiai tanár kalauzolta.

Az erdélyi és partiumi segédlelkészek képzésének célja a plébánosi cím majdani megszerzése, amelyet a különféle tantárgyakból tett vizsga előz meg.

A segédlelkészek továbbképzőjét a tudás ünnepével zárák. A találkozás az öröm jegyében zajlott, az együttlét során felidéztek régi közös emlékeket, amelyeket az alma mater szívében együtt éltek meg. A közösen bemutatotg szentmise után a találkozás örömével tért vissza mindenki szolgálati helyére.

Forrás: seminarium.ro