Jöjjetek és lássátok! – ,,Bartimeus” Hit és Fény közösség tábora

0
812

Augusztus 8-14 között tartották a csíkszeredai „Bartimeus” Hit és Fény közösség (értelmi fogyatékkal élők és barátaik) éves táborát. Hagyományos nyaralóhelyként idén is a Szociális Testvérek Társasága marosfői PAX villája szolgált. 

Mottóként a Hit és Fény nemzetközi, éves útravaló füzetünk gondolatát választottuk: Jöjjetek és lássátok!

Gazdag program várt. Érkezésünk napján mindannyian megalkottuk papír bárkánkat és beszálltunk a nyílt tengerre Jézus bárkája mellé. Megosztottuk vágyainkat és jeleztük, hogy Vele akarjuk tölteni ezt a szépnek ígérkező hetet. Tornával és imával kezdtük a napot. 

A napi témák főként a Szűzanyára, Zakeusra, Szent Ferencre és Klárára, Jézus barátaira összpontosították figyelmünket. Pollyannától az élet játékát tanultuk és igyekeztünk mindenben felfedezni a jót. Sok vidám percre, pihenésre, kézművességre volt lehetőségünk. Tortával ünnepeltük mindannyiunk szülinapját.

A tábori szentmisék most is mit minden évben lehetőséget nyújtottak a „lelki fürdésre”, a szentségeken keresztül a Jézussal való személyes találkozásban.

Az esték változatos programot kínáltak. Volt bensőséges szentségimádás, tábortűz melletti dalolás, megnéztük a Pollyannáról szóló filmet. A „Ki mit tud” estén előadtuk egyéni vagy csoportos műsorainkat: vers, történet, vicc, rögtönzött tánc- ének vegyesen volt benne. Drukkolva vártunk a zsűri értékelésére. 

Idei érdekességünk a „gomb-gyűjtés” volt. A nap folyamán tett figyelmességekért, jócselekedetekért bőséges gomb-jutalmat kaptunk, amit később értékesítettünk. A tábor vége felé vásárolni lehetett vele „hány gombot ér neked?” alapon. Ékszerekkel, játékkal, plüssállatokkal, füzettel, irtószerrel, stb. volt tele a stand. Mindenki talált valamit magának, vagy ajándékoznivalót szeretteinek.

Feltöltődve, hálatelt szívvel búcsúztunk egymástól a szeptember 3. kolozsvári országos Hit és Fény zarándoklatunkig.

Támogatók nélkül nem valósulhatott volna meg a program. Szponzoraink voltak: a Szociális Testvérek Társaságának Erdélyi Kerülete, a madéfalvi ISAPUR Kft. (Darvas Dezső) és TÓTI Kft. (Tóti István), a csíkszentmiklósi ZOO END Kft. (Fekete Enikő), a csíkszentmártoni Bocskor Pékség (Bocskor István) és az Assist-Trend Santander (Csáka Gabriella).

Fogarasi Edit SSS beszámolója