Véget ért a 2022-es Csíksomlyói Ifjúsági Találkozó

1
1554
Fotó: Csog István Csaba

Idén a Csíksomlyói Ifjúsági Találkozó (CSIT) mottója a 3 az 1-ben! volt. Egyből a kávé juthat eszünkbe, azonban itt az egyéniségre, egységre és az egyházra kell gondolnunk. Ezek a témakörök határozták meg az idei találkozót, hozták közelebb a fiatalokat önmagukhoz, egymáshoz és az egyházhoz.

Reggel a résztvevők kiscsoportokban értékelték ki az elmúlt napokat, megosztották egymással a legjobb élményeiket, összegezték a tanításokon elhangzott útravalókat. A hálaadó szentmisét Kerekes László segédpüspök celebrálta, ahol arra buzdította a fiatalokat, hogy a CSIT alatt megéltek és tapasztaltak indítsák el őket egy olyan úton, amely a mély és meggyőződéses hit felé vezet.

Ezt követően még egyszer utoljára eltáncolták a himnusz táncot, és a főszervezők irányításával megismerhették mindazt a közel 150 embert, akik a háttérben mindent megtettek, hogy az idei találkozás is feltöltő legyen.

Csíki Szabolcs főegyházmegyei ifjúsági főlelkész zárta le útravaló gondolataival a CSIT-et, arra hívva meg a fiatalokat, hogy amit megtapasztaltak, bátran adják tovább. Menjenek haza és mondják el papjaiknak, hogy mit jelentett számukra ez a találkozó, és jöjjenek jövőre is: „gyertek, találkozzunk, együtt építsük és formáljuk az egyházat, ami értünk van”.

A fiatalok elbúcsúztak egymástól, és a jövő évi CSIT-en való találkozás reményében köszöntötték egymást.

A szervezők várnak minden 14−30 év közötti, lelkileg töltődni vágyó fiatalt a 2023-as CSIT-re!

A CSIT médiacsapata

Fotók: Csog István Csaba

1 HOZZÁSZÓLÁS