A résztvevők számára is elrajtolt a CSIT

1
1010
Fotó: Csog István Csaba

A Csíksomlyói Ifjúsági Találkozó (CSIT) augusztus 9-én délben tárta ki kapuit a résztvevők előtt. Az önkéntesek hétvégéje augusztus 5-én startolt. Közel 200 fiatal érkezett a CSIT helyszínére, hogy együtt készülhessenek elő a résztvevők fogadására. A CSIT szerdai napján a résztvevők a pódiumbeszélgetés keretein belül kérdezhetnek Kovács Gergely érsektől, délután sor kerül az első tanításokra, majd a szentmisére is. Az est zárómozzanata a Csiszér László-koncert lesz.

Ahogyan az elmúlt években, úgy idén is a Dévai Szent Ferenc Alapítvány csíksomlyói Szent István Kollégiuma, a Mária-kert, a multifunkcionális ház, valamint a Jakab Antal Ház látja vendégül a résztvevőket.

Az önkéntes hétvégén színes programok várták a lelkes fiatalokat, amelyek során nemcsak a saját feladatkörük munkáinak ellátásán volt a fókusz, hanem a szórakozáson és egymás megismerésén is. A reggeli dicsőítések, tanítások, csíksomlyói Mária-köszöntőn való részvétel, szentségimádás és szentmisék biztosították a lelki töltődést önkénteseinknek. Az önkéntes hétvégék hagyománnyá váló maratoni szentségimádásának különleges helyszíne az önkéntesek által készített fakápolna volt.

Milyen programokra számíthatnak a résztvevők a CSIT-en? Hagyományos módon idén is lesznek csapatépítő játékok, műhelyek, tanítások és kiscsoportos beszélgetések. A szervezők idén is különösen figyeltek arra, hogy a lelki töltődés mellett a szórakozásra is lehetőséget biztosítsanak a különböző alternatív programok által, mint közös zenélés, színházi előadás, CSIT olimpia, buli, Made by God tehetségkutató és Csiszér László-koncert.

A szentmisék előtt a CSIT résztvevőinek lehetősége lesz kérdezni az egyházi elöljáróktól pódiumbeszélgetések keretein belül. A szentmisék és szentségimádás nyitott mindenki számára, azonban ezek az eddigiektől eltérő időpontokban lesznek megtartva. Facebook oldalunkon élő adásban is közvetítve lesznek, ahol további információk is elérhetőek azok pontos időpontjairól.

A Csíksomlyói Ifjúsági Találkozó augusztus 9-én délben tárta ki kapuit a résztvevők előtt. A regisztrációt követően a rendezvény megnyitóján Kovács Gergely érsek buzdította a fiatalokat, majd Borboly Csaba, a Hargita Megye Tanácsának elnöke szólt hozzájuk. A megnyitó végének fontos mozzanata volt a résztvevők mentorcsoportba történő osztása, ami után kiscsoportos beszélgetések következtek. A nyitóest koronázta meg a napot, ahol a fergeteges hangulat garantált volt. Megismerték a CSIT idei himnuszát, az előadókat, táncoltak és játszottak egy hatalmasat.

A CSIT médiacsapata

Fotók: Csog István Csaba, Gergely Attila

1 HOZZÁSZÓLÁS