Ministránsnak lenni Csíkban is jó

0
777

Szécsenybe zarándokolt július 20-án 9 órakor a csíkszeredai Szent Kereszt-plébánia csapata 33 elsőáldozó-ministránssal.

Szécseny nem azonos Szécsénnyel. Ez utóbbi Magyarországon, Nógrád megyében fekvő város, a Szécsényi járás központja. Szécseny pedig Zsögödfürdőn, Csíkszereda közelében (13 perc autóval, 26 perc biciklivel, 59 perc gyalog) található, az ajánlás szerint olyan, mintha csak egy nagyon szépen rendezett városi parkban piknikezne az ember. Persze kicsit más is, itt karnyújtásnyira az erdő.

Ide indult kirándulni, zarándokolni, együtt lenni, vidáman töltekezni a csíkszeredai Szent Kereszt-plébánia csapata. A Darvas Kozma József blogján olvasható rövid beszámoló szerint jó idő volt, csapatbajnokság kezdődött futballozás, kötélhúzás, éneklés terén. Az A és a B csapat eredménye 10-6. Az A csapatot és minden játékost háromszoros éljennel és egy-egy almával jutalmazták.

Délkor új szakmát tanultak: a harangozást. Húsz percet harangoztak Szécseny lakóinak. Mivel a diplomák nem készültek el, a diplomaosztás elmaradt, de szóbeli igazolás alapján bármikor állítható minden résztvevőről, hogy jó harangozó.

Egy órakor tűzhely készítéssel, kolbász és szalonna-sütéssel jelezték, hogy hamarosan kezdődik az ebéd… Az étel elosztása után ki-ki ott letelepedett le, ahol legjobban érezte magát: a ház hűvösében, az udvaron kettesével, négyesével, ötösével…

Étkezés végén az ,,apostolok” is leültek, hogy a maradékból ők is fogyasszanak…

Ebéd után társalgás, közös játék következett, és megismerkedtek a deszkatemplom történetével, benn csoportkép is készült. Jutott idő ezután is közös játékra, következett a desszert, a végén fagyizás. Délután 5 óra előtt takarítás az udvaron és bent házban, majd indulás haza. Néhány résztvevőnek visszafelé megnyúlt az út, de a nap sok-sok élménye felülmúlta a fáradtságot. Jó volt együtt lenni.

Ha a kis csapat zarándok lelkesedéséért, találkozunk a vasárnapi szentmisén! Már feladatot is osztottak egyeseknek: Réka az olvasmányt, Apolka a szentleckét olvassa fel a szentmisén. Mindenkinek jó ministránsnak lenni!