Kövess engem! – Ifjúsági tábort tartottak Ruszkabányán

0
783

A temesvári egyházmegyei ifjúsági központ július 4–8. között a festői környezetben található Ruszkabányán szervezett tábort a fiataloknak, amelynek mottója: Kövess engem! A kikapcsolódást szolgáló tevékenységek, kirándulások mellett a programban elmélkedés, kiscsoportos beszélgetés is szerepelt. A programokat Szabó Tibor egyházmegyei ifjúsági lelkész, Bukovics Erika Mária schönstatti nővér, ifjúsági referens és Radulov Piry vingai plébános irányította. Az alábbiakban az egyik résztvevő, Lore Mitrica beszámolója olvasható.

Pénteken délután érkeztünk meg a tábor helyszínére, a Kolping-házba, ahol nagyon hamar berendezkedtünk és otthon éreztük magunkat. Hálás vagyok, hogy e pár nap alatt még közelebb kerülhettem Jézushoz és új barátságokat köthettem. Nagyon családias volt a hangulat. Mindenki segített mindenkinek és a mindennapi feladatokat is, mint például a mosogatás, törölgetés, együtt oldottunk meg, ami még jobban hozzájárult ahhoz, hogy megismerkedjünk.

Hálásan köszönjünk a mindennapi szentmisét és a tartalmas elmélkedéseket. Az első nap témája a meghívás, a második napé a hivatás volt, a harmadik napé: „szeressétek ellenségeiteket” (vö. Mt 5,44), a negyedik nap témája pedig: Vedd fel a keresztedet és kövess engem (vö. Mt 16,24).

A témákon kívül minden nap játszottunk, együtt túráztunk és az utolsó este grilleztünk. Az utolsó este programja is nagyon szép volt: akik már voltak táborban, különböző vetélkedőket és játékokat készítettek azoknak, akik most vettek részt ezen először. Nagyon ötletesen kieszeltek mindent, sokat nevettünk és jól éreztük magunkat.

Számomra a tábor lehetőséget kínált arra, hogy új barátságokat kössek, felfedezzem a természet szépségeit és lelkileg feltöltődjek. Megtanultam továbbá, hogy imádkoznom kell azokért is, akik nem a javamat akarják, vagyis az ellenségeimért.

Forrás: a temesvári egyházmegye honlapja

MEGOSZTÁS