Felvételi a papi szemináriumba

0
2581
Kovács Gergely érsekkel is beszélgettek a papi szemináriumba felvételizők

A gyulafehérvári papi szemináriumba jelentkezőknek tartanak felvételit július 10-14. között. Az idei hat jelentkező a főegyházmegye különböző helységeiból, néhányan a Gróf Majláth Gusztáv Teológiai Líceumból jelentkeztek a szemináriumba.

Mivel a papi pálya életformát is jelent, nem csak tanulmányokat, a jelentkezők felvételije is másképp zajlik, mint más egyetemi szakokon, karokon. A papságra jelentkezők Istennel, az ő elhívó szavával is számot kell vetniük a felvételikor. Éppen ezért a július 10-14. között zajló felvételi során a jelentkezők számára lehetőség adódik a személyes ismerkedésre, az elöljárókkal és tanárokkal való találkozásra, és még a város, Gyulafehérvár szépségének felfedezésére. A felvételizők betekintést nyerhettek a szeminárium programjába, közösen zsolozsmáztak, szentmisén vettek részt, illetve lehetőségük volt az elcsendesedésre: július 12-én, kedden Kiss Endre spirituális lelkinapot tartott számukra.

Idén hat fiú mondta ki az igent, lépett a készülődés útjára: Bege Lóránd (Gyergyócsomafalva), Cojan Edoardo Angelo (Lujzikalagor), György Dávid (Csíkszentimre), Karácsony Ervin (Gyimesbükk), Kósa András (Csíkszentmihály), Kovács Nándor Hunor (Csíkszentgyörgy).

A felvételizők találkoztak Kovács Gergely érsekkel is, akinek a jó hangulatú együttlét során kérdéseket is tehettek fel.

Forrás: Seminarium Incarnatae Sapientiae