Új vatikáni folyóirat indult, amelyet a szegényekkel együtt írnak

0
183
Az Osservatore Di Strada első példányát szétosztó önkéntesek a pápa Úrangyala imádságán a Szent Péter téren. Fotó: Vatican News/Franco Piroli

Ferenc pápa arra kéri a híveket, hogy keressék az „Osservatore di Strada” című új folyóirat első kiadását, amelyet a szegényekkel és a peremre szorultakkal együtt írnak, és amelyet nekik szentelnek.

Június 29-én szerdán, Szent Péter és Szent Pál ünnepén a déli Úrangyala imádság alkalmával Ferenc pápa arra hívta a Szent Péter téren összegyűlt híveket, hogy fogadják el az „Osservatore di Strada” első kiadásának egy példányát. Az „Osservatore Romano” vatikáni napilap által készített havi folyóiratot önkéntesek ingyen osztották szét a téren minden érdeklődőnek. A Vatikáni Kommunikációs Dikasztérium által készített folyóirat célja, hogy hangot adjon a szegényeknek és a peremre szorultaknak, és azok művészetének, történeteinek és véleményének, azokénak, akiknek történetét, művészetét és hangját gyakran nem hallhatjuk, vagy figyelmen kívül hagyják.

A havi folyóirat minden hónap első vasárnapján jelenik meg nyomtatott és online formában egyaránt. A nyomtatott példányokat minden vasárnap osztogatják a Szent Péter téren és környékén, a pápa déli Úrangyala imádsága után. Szakértők segítségével a szegények is lehetőséget kapnak, hogy maguk is írhassanak, alkothassanak a tartalomkészítéskor.

Forrás: Vatican News