Gyermek- és ifjúsági tábort tartottak Kengyeltón

0
927
Fotók: a temesvári egyházmegye honlapja

A temesvár-józsefvárosi plébánia az V–VII. osztályos tanulók részére június 14–17. között idén is megszervezte a magyar nyelvű katolikus gyermek- és ifjúsági tábort, amelynek immár hagyományos helyszíne a Krassó-Szörény megyei horvátok lakta falu, Kengyeltó (Rafnic). A továbbiakban három önkéntes segítő diák, Juhász Antónia, Nagy Dóra és Tamás Krisztina beszámolóját olvashatják.

„Ahol ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben…” (Mt 18,20) – ezzel a mottóval indult az idei katolikus tábor, amelyet két év kiesés után újra megtarthattunk a temesvár-józsefvárosi plébánia szervezésében. A gyermekek nagy mosollyal és izgalommal érkeztek meg június 14-én a Krassó-Szörény megyei kis faluba, Kengyeltóra, a tábor helyszínére.

A tizenhárom segítő diák már egy nappal korábban megérkezett, hogy előkészítse a tábor helyszínét és fogadja a 39 résztvevőt. Az első nap ismerkedéssel és a mindegyikünk számára különleges csoportos beszélgetéssel kezdődött. A második napon az Istennel való közösségről beszéltünk. Majd kiscsoportban oszthattuk meg a jó Istennel kapcsolatos személyes tapasztalatainkat. Délután túrával folytattuk a napot. A falu melletti dombon a gyermekek egyik kedvenc programjukon, a számháborún vehettek részt. Este pedig lehetőségük volt szentségimádás keretében megszólítani Jézust.

A következő nap témája az egymással való közösség volt. A Szentháromság a közösségi élet mintaképe, hallottuk. A kiscsoportos beszélgetések után szentmisén vehettünk részt. Délután a gyermekek csoportokban játékos vetélkedőkön tették próbára képességeiket. Végül egy különleges estével zártuk a napot. A tábortűz mellett a csoportok előadásait csodáltuk meg, nevettünk rajtuk és sokat énekeltünk.

Az utolsó nap kiértékeltük a tábort, minden gyermek nyíltan mesélt az itt szerzett élményeiről. Végül szentmisével zártuk a közös programot.

Nagyon különleges ez a tábor mindegyikünk számára, ahol a pár nap alatt családdá kovácsolódhattunk. Az itt eltöltött négy nap alatt sok élmennyel gazdagodtunk és a szívünkben nagyon sok kinccsel tértünk haza. Hálásak vagyunk, hogy újra részt vehettünk a táborban, és hogy ilyen jó hangulatban telt. Szeretettel várunk minden gyermeket jövőre is!

Forrás: a temesvári egyházmegye honlapja