Ferenc pápa elhalasztja a dél-szudáni és kongói útját

0
786
Vatican media

A Szentszék Sajtóterme bejelentette június 10-én, hogy Ferenc pápa az orvosok kérésére elhalasztja az eredetileg július elejére tervezett apostoli látogatását a Kongói Demokratikus Köztársaságba és Dél-Szudánba.

Ferenc pápa kénytelen egy későbbi időpontra halasztani a Kongói Demokratikus Köztársaságba és Dél-Szudánba szervezett apostoli útját. Az újabb időpontot még nem határozták meg. Az afrikai kontinensre tett látogatást eredetileg július első hetére tervezték.

Matteo Bruni, a Szentszék Sajtótermének igazgatója pénteken bejelentette: „Orvosai kérésére, és annak érdekében, hogy ne veszélyeztessék a térdei kezelésének eredményeit, a szentatya kénytelen volt sajnálattal elhalasztani apostoli útját a Kongói Demokratikus Köztársaságba és Dél-Szudánba, amelyre a tervek szerint július 2−7. között került volna sor. Az újabb dátumot későbbi időpontban határozzák meg.”

Az Afrikába vezető apostoli út két állomást tartalmazott a Kongói Demokratikus Köztársaságban – a fővárosban, Kinshasában és Goma városában –, valamint egy látogatást Jubába, Dél-Szudán fővárosába.

Somogyi Viktória, Vatican News