Boldog Carlo Acutis testét állandó közszemlére helyezik Assisiben

0
1280

Nagyon sok zarándok keresi föl Carlo Acutis földi maradványait és a Szent Ferenchez kapcsolódó helyszíneket Assisiben. Az umbriai kisváros püspöke, Domenico Sorrentino érsek megerősítette, hogy a fiatal boldog és Szent Ferenc útján járva találkozhatunk Jézussal, ugyanis testét állandóan láthatóvá fogják tenni.  

Carlo tizenöt évet élt, tele aktivitással, érett hittel, Jézus iránti határtalan szeretettel. Jellemében és cselekedeteiben megtaláljuk korunk rohanó idejét, de az örökkévalóság által és nem a világ dolgai iránti távlatban. Talán ebben áll vonzereje és ezért találják meg benne a válaszokat a fiatalok, amint azt a nagy érdeklődés tanúsítja, a sok zarándoklat az assisi kegyhelyen lévő sírjánál.

Megnyílni az evangélium világosságának

Június elsején az esti szentmisét követően Domenico Sorrentino assisi püspök újra megnyitotta Carlo Acutis sírját, pár nappal a Szent Ferenc kapu felszentelése előtt. 800 év után újraélhetik a hívek Szent Ferenc megtérésének pillanatát, amikor lemondott minden földi javáról. Az Assisi Szent Ferenchez kapcsolódó helyszínek és Boldog Carlo Acutis teste hozzásegíti a híveket, hogy találkozzanak az Úrral – nyilatkozta Sorrentino érsek. A kegyhely bejáratánál elhelyezett képmásaik Jézusra mutatnak – tette hozzá. Remélhetőleg ennek tudata lelkesíti majd a kegyhelyre érkező zarándokokat, hogy megnyíljanak az evangélium világosságának és mély hitélményben legyen részük. Boldog Carlo Acutis földi maradványait állandó közszemlére helyezik.

Vállaljuk, hogy árral szemben úszunk

Carlo Acutist 2020. október 10-én, Assisiben avatta boldoggá Agostino Vallini bíboros, 14 évvel halála után, melyet egy gyors lefolyású leukémia okozott. Homíliájában, melyet a fiatalember szülei előtt mondott a főpásztor, arra emlékeztetett, hogy élete fény forrása sokak számára. Példaként áll előttünk az erő, és a következetesség alakjaként, aki tudta: ahhoz, hogy megmaradjunk Jézus szeretetében, konkrétan meg kell élnünk az evangéliumot, vállalva akár, hogy árral szemben úszunk.

Gedő Ágnes / Benedetta Capelli

Forrás: Vatican News

MEGOSZTÁS