Haladó szintű kinesztetikai képzést tartanak Marosvásárhelyen

0
831
Fotó: A gyulafehérvári Caritas honlapja

A Gyulafehérvári Caritas és a Kinaesthetics Románia haladó szintű kinesztetikai képzést hirdet. A résztvevők elmélyíthetik és javíthatják saját mozgáskompetenciájukat, valamint a kinesztetikai fogalomrendszerrel kapcsolatos tudásukat.

A szervezők ígérik, hogy a résztvevők megtanulnak a bevezető képzésen elsajátított fogalmak között összefüggéseket felfedezni, és azokat a mozgásukba beépíteni. A képzés során azzal a kérdéssel foglalkoznak, hogyan alkalmazhatják saját mozgáskompetenciájukat, valamint a fogalomrendszert a gyakorlatban. Ezen belül arra törekszenek, hogy ne a problémákra összpontosítsanak, hanem a lehetőségek után kutassanak, és a szakmai kihívásokat tanulási helyzetekként éljék meg. A tanfolyam során a különböző kinesztetikai fogalmak közötti összefüggések mellett a résztvevők megismerik a kinesztetika tudományos alapjait, tanulnak ápolási, gondozási, nevelési tevékenységek elemzéséről és átalakításáról, a mozgásfejlődésben is élethosszig tartó tanulásról is szó esik majd. Emellett lesz előadás arról, hogy a mozgás és érintés révén a segítő személy mozgáskompetenciája hogyan hat az ellátottak mozgásfejlődésére, illetve a résztvevők természetesen megtanulják alkalmazni a kinesztetikai szemléletmóotd az élet bármely területén.

A szervezők a képzést nemcsak ápolásban és gondozásban dolgozó személyeknek ajánlják, de specilis igényű gyermeket nevelő szülőknek és nevelőknek, program- és intézményvezetőknek, valamint mindenkinek, aki a saját mozgásával és annak fejlesztési lehetőségeivel szeretne megismerkedni. Viszont van feltétele is a jelentkezésnek: olyan személyek vehetnek részt a tanfolyamon, akik már elvégezték a bevezető képzést. Ahhoz, hogy a csoportos képzés elinduljon, legkevesebb 10 főnek kell jelentkeznie, ugyanakkor legfennebb 14 fővel tudnak együtt dolgozni a tanfolyam vezetői. A részvétel a képzés teljes időtartamára kötelező, az esetleges indokolt hiányzásokat későbbi képzés során pótolni kell. A tanfolyam résztvevői ugyanakkor európai szinten elismert oklevelet kapnak, amely regisztrálva van a European Kinaesthetics Association adatbázisában. A jelentkezőknek megfelelően kell öltözniük: szabad mozgásra, földön történő mozgásra számíthatnak, tehát inkább sportos ruházatban menjenek az egyes alkalmakra.

A képzés összesen 20 órából áll, 4×5 órás délutáni alkalmakra osztva (14:00–19:00 óra között). Az alkalmakat július 4-5. és július 11-12. között tartják a marosvásárhelyi Caritas Házban (Mărăști utca 36. szám, A-terem). A képzést Nagy Annamária és dr. Márton András tartják. A részvételi díj összesen: 500 lej. Az előleg 200 lej, amelyet jelentkezéskor szükséges befizetni. A különbözetet a képzés zárásáig bármikor rendezni lehet. Június 27-ig lehet jelentkezni Nagy Annamáriánál munkanapokon 16-18 óra között ezen a telefonszámon: 0755 851 686 vagy emailben: annamaria.nagy@caritas-ab.ro.

Forrás: A főegyházmegyei Caritas honlapja